Akiratį plečiantys susitikimai: nuo 2022 m. rugsėjo iki 2023 m. sausio

asg

Susitikimai, kad ir kur jie vyktų, namuose ar svečiuose, įneša gaivaus oro į gyvenimiškąsias patirtis. Tai ypač svarbu brandos amžiuje, kai formuojasi žmogaus pasaulėvoka, pasaulėžiūra randasi autoritetų, kuriais būtų galima remtis, priimant svarbius sprendimus. Nuo 2022 m. rugsėjo mėn. iki 2023 sausio mėn. Utenos Adolfo Šapokos gimnazistų gyvenimas buvo turtingas tokių susitikimų.

Pirmąją 2022/2023 m. m. savaitę antrųjų ir ketvirtųjų klasių gimnazistai Utenos M. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje susitiko su žurnaliste, radijo ir televizijos laidų vedėja Živile Kropaite-Basiule, pristačiusia savo debiutinę knygą „#fainiausia pasauly močiutė“, ir su Nepriklausomybės akto signataru, buvusiu Lietuvos ambasadoriumi Ukrainoje Algirdu Kumža, pristačiusiu memuarus „Oranžinis romanas“.

basiule3
kumza1
basiule3
kumza1
1/2 
start stop bwd fwd

Nuo rudens pradžios gimnazijos durys buvo atvertos garbingiems svečiams.

2022 m. rugsėjo 7 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje lankėsi Europos komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Marius Vaščega. Susitikimo su vadovu metu pirmųjų klasių gimnazistai susipažino su Europos komisijos veikla, diskutavo apie ES veiklos svarbą Rusijos karo Ukrainoje kontekste.

ek1
ek2
ek1
ek2
1/2 
start stop bwd fwd

2022 m. spalio 26 d. ketvirtųjų klasių mokiniai susitiko su Utenos rajono savivaldybės nare Egle Zarankaite, pristačiusia Utenos rajono savivaldybės studentų rėmimo programos tvarkos aprašą.

2022 m. spalio 28 d. gimnazijoje vykusią iniciatyvą Back to School/University vainikavo susitikimas su gimnazijos alumnu, vienu iš Lietuvos atstovų Europos komisijoje Briuselyje Virgilijumi Rutkausku ir jo paskaita gimnazijos bendruomenei „Europos projektas: kaip jis veikia šiandien?“.

susitikimas su Lietuvos atstovu Europos komisijoje Briuselyje Virgilijumi Rutkausku

2022 m. lapkričio 10 d. Utenos Adolfo Šapokos gimnazijoje vyko susitikimas su ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto karjeros konsultantu Laurynu Puidoku, antrųjų ir ketvirtųjų klasių gimnazistams pristačiusiu ISM universiteto studijų programas bei skaičiusiu karjeros planavimo paskaitą „Būk savo karjeros lyderis“.

2022 m. lapkričio 15 d. gimnazijoje viešėjo NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės (eFP) kariai iš Nyderlandų bei Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai. Įgyvendintos Rytų Europos studijų centro bei Nyderlandų karalystės ambasados Lietuvoje vykdomo bendro projekto veiklos: aktų salėje – paskaita, sporto salėje – praktiniai užsiėmimai antrųjų klasių gimnazistams.

NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės (eFP) karių iš Nyderlandų bei Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnų viešnagė

2022 m. lapkričio 17 d. Adolfo Šapokos gimnazijoje lankėsi Vilniaus universiteto atstovai. Ilgamečio gimnazijos partnerio atstovų suorganizuota „Studijų mugė“ suteikė mokiniams galimybę pasidomėti universiteto siūlomomis studijų programomis, gauti atsakymus į jiems rūpimus klausimus.

2022 m. gruodžio 2 d. gimnazijoje viešėjo poetė Eglė Kirilauskaitė, pristačiusi savo poezijos knygą „Pirmas pavasario žaibas“. Buvusi gimnazijos auklėtinė pasidalijo su mokiniais teisininkės ir poetės darbo derinimo subtilybėmis.

egle09
egle11
egle09
egle11
1/2 
start stop bwd fwd

Susitikimai, plečiantys istorinį, kultūrinį, politinį akiratį, formuojantys jaunimo nuomonę svarbiais klausimais, ne tik padeda siekti brandos, bet ir svariai prisideda puoselėjant Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos vertybes: bendruomeniškumą, pagarbius santykius, akademiškumą bei kūrybiškumą.

                                                                                                               

Adolfo Šapokos gimnazijos informacija