Startuoja nauja programos „eTwinning” platforma

e twinningPrograma „eTwinning“, pradėta įgyvendinti 2005 m., skaičiuoja 17-uosius metus. Programa iki šiol turėjo savo platformą, kurios struktūra keletą kartų keitėsi. 2022 m. rugsėjo 30 d. senoji „eTwinning“ platformą pakeitė šių metų gegužės mėnesį Europos Komisijos platformos „School Education Gateway“ (Mokyklų švietimo vartai) ir „eTwinning“, kurios sujungtos į vieną platformą, pavadintą „European School Education Platform“ (Europos mokyklų švietimo platformą) ir visas turinys bei paslaugos atsidūrė bendroje platformoje. Jau yra įdiegtos pagrindinės „eTwinning“ funkcijos, skirtos naujų „eTwinning“ dalyvių registracijai ir projektų vykdymui. Papildomos funkcijos ir naujas turinys šiuo metu diegiamas. Šiuo metu „European School Education Platform“, kurios adresas https://school-education.ec.europa.eu/ jau yra ta nauja vieta Jūsų „eTwinning“ projektams.
Utenos rajone nuolatiniai programos „eTwinning” dalyviai buvo ir vis dar yra Utenos Dauniškio gimnazijos pedagogai, kurie vykdo ne vieną projektą per metus ir kasmet pelno Nacionalinio kokybės ženklelio apdovanojimus. 2022 metai buvo kaip niekada dosnūs – net 5 NKŽ buvo skirti Utenos Dauniškio gimnazijos pedagogėms - didelę patirtį šioje programoje turinčiai pedagogei, IT mokytojai metodininkei Giedrei Sudniutei už projektus „A fun programmer“ ir „Šventinė Europa" (mokytoja Giedrė Sudniūtė veiklą programoje „eTwinning” prasidėjo 2005 metais, kaip ambasadorė ir yra gavusi 2 Europinius ir 5 NKŽ apdovanojimus) ir mokytojai Loretai Tarvydienei už tris projektus „Ateiviai iš kosmoso”, „Žiemos perlai“ ir „Lengvasvoriai balionai su radio ryšiu”. Šie projektai taip pat pelnė Mokinio kokybės ženklelį ir gavo banerį už kokybišką projektų įgyvendinimą.
Kviečiame visus dalyvius, registravusius projektus senoje „eTwinning” platformos versijoje, toliau tęsti veiklas. Visi esami nariai jau gali jungtis naujoje platformoje „European School Education Platform“, kurios adresas https://school-education.ec.europa.eu/ ir tai gali padaryti ne kurdami naują profilį, bet prisijungdami („Login“) naudojant EU Login paskyrą, kurios el. paštas turi būti toks pat, kokiu buvo registruojamasi senojoje platformoje. O jei kils klausimų - Jums visada padės ir pakonsultuos „eTwinning” ambasadorės.

Loreta Tarvydienė, programos „eTwinning” ambasadorė