Utenos Dauniškio gimnazijos mokiniai dalyvavo Lietuvos etnokosmologijos muziejaus renginyje

Lietuvos etnokosmologijos muziejaus direktoriaus Lino Šmigelsko kvietimu 2021 m. lapkričio 30 d. Utenos Dauniškio gimnazijos 3a klasės mokiniai Adris Čypas, Martynas Ragauskas, Jorintas Stanislovnas ir fizikos mokytoja Loreta Tarvydienė dalyvavo iš TKS sugrįžusios Lietuvos Respublikos vėliavos atidengimo ceremonijoje. Lietuvos trispalvė 2021 m. rugsėjo 15 d. pakilo į kosmosą ir tris dienas skriejo 585 km aukštyje. Misija, pavadinta „Inspiration4“ vardu, buvo pirmoji tokia žmonijos istorijoje - į kosmosą pakilo vien civiliai asmenys – keturi amerikiečiai. Pagrindinis misijos „Inspiration4“ tikslas buvo surinkti reikšmingą paramą „St. Jude“ vaikų vėžio tyrimų ligoninei. Surinkta suma buvo daugiau nei 225 mln. JAV dolerių.
Iškilmingame renginyje dalyvavo jo ekscelencija Robertas S. Gilchristas, JAV ambasadorius Lietuvoje, Tadas Vizgirda, Lietuvoje veikiančios „Shift4 Payments Lithuania” vadovas, ir akcijos išskraidinti Trispalvę į kosmosą iniciatorius, Lietuvos Respublikos kultūros viceministras Rimantas Mikaitis ir kiti garbingi svečiai. Šventėje į svečius video skambučiu kreipėsi Jaredas Isaacmanas, misijos „Inspiration4“ vadas, nugabenęs ir išskleidęs Trispalvę kosmose.
Ceremonijos metu susipažinome su JAV ambasados Lietuvoje kultūros atašė Caitlin Nettleton, o nuotraukoje - UDG mokiniai ir mokytoja su jo ekscelencija Robert S. Gilchrist, JAV ambasadoriumi Lietuvoje.
Nuoširdžiai dėkojame #JAV Ambasada Vilniuje / U.S. Embassy Vilnius ir LEM direktoriui Linui Šmigelskui už sudarytą galimybę dalyvauti renginyje.

1
2
3
4
5
1/5 
start stop bwd fwd

 

Utenos Dauniškio gimnazijos informacija