Dauniškio gimnazijos antrokai tradicinėje išvykoje „Atrask ir pažink Lietuvos pajūrį“

201 m. rugsėjo  9-10 dienomis Dauniškio gimnazijos geografijos mokytoja Ligita Pelikšienė pakvietė gimnazijos antrokus į tradicinę išvyką „Atrask ir pažink Lietuvos pajūrį“. Išvykoje buvo svarbus ne tik pažinimas, bet ir tarpusavio bendravimas po ilgo nuotolinio mokymo bei buvimas gamtoje. Pirmą dieną, atvykę į Kuršių Neriją, mokiniai aplankė kormoranų koloniją, Naglių gamtinį rezervatą, kurio taku eidami gėrėjosi stulbinančio grožio Pilkosiomis ir Baltosiomis kopomis. O keliaudami per Parnidžio Kopą, susipažino su Kuršių marių susiformavimu, aplankė J.P. Sartro skulptūrą „Prieš vėją“. Gaivaus  jūros vėjo įkvėpė Mėlynosios vėliavos Nidos pakrantėje. Vėliau mokiniai grožėjosi  vėtrungėmis, žvejų  nameliais, mariomis.

Antra išvykos diena prasidėjo Palangoje, kur ant Birutės kalno lietuvių kalbos mokytoja  Daiva Katinienė pravedė literatūros pamoką. Mokiniai susipažino su Birutės kalno istorija, Maironio kūrybinėmis sąsajomis su Palanga. Poeto eilėraščius skaitė ir mokytojos, ir mokiniai. Vėliau visų tradiciškai laukė jūra, Palangos tiltas ir, aišku, garsioji J. Basanavičiaus gatvė. Paskutinis išvykos lankytinas  objektas - Olando kepurės draustinis. Čia mokiniai susipažino su lietuviškuoju abraziniu jūros krantu. Apie visus geografinius objektus įdomiai pasakojo mokytoja Ligita Pelikšienė. O išvykos metu pokalbiai vyko ir rusų kalba, nes mokinius lydėjo ir  rusų kalbos mokytoja Zina Kasakovskaja.

Visi grįžo kupini naujų įspūdžių ir geros nuotakos. O ir oras buvo puikus. Mokytojos džiaugiasi savo mokiniais, nes jie buvo draugiški, žingeidūs, drausmingi. Visi keliavę įsitikino, kad galima mokytis ne tik klasėje, bet  išvykoje, kitose erdvėse.

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd