Adolfo Šapokos gimnazijos kūrybinė kronika naujokų akimis

asgŠiais metais pravėrę duris devintokai  pateko į gimnazijos vidų (plačiąja prasme). Tad įkvėpę naujo etapo pradžios gūsio, išlaisvinę savo kūrybines galias siunčia žinutę skaitytojams (pateikiami devintokų sustabdytų akimirkų epizodai apie Adolfo Šapokos gimnaziją).

Patraukė  laukujes duris. Gal šiek tiek ir per stipriai, todėl jos trenkėsi į sienos kampą  (ne pirmą ir ne paskutinį kartą). Nors ir labai gaila durų kančios, į gimnaziją jaunuoliai įėjo iškėlę galvą.

Pamatė dar saulės spindulių nepasiektą koridorių, atšalusį nuo žmonių skubėjimo. Po šio netikėto susidūrimo akys įgavo gyvasties, pradėjo regėti šiltą apsnūdusio ryto veidą, kuris įgavo spalvų. Dar nematytų spalvų.

Apstulbo, kaip čia  ramu, kad net galima pasiklausyti gimnazijos sienų, kurios papasakotų daug istorijų. Apstulbo išvydę dvyliktoko tiesiamą pagalbos ranką ant žemės suklupusiai devintokei (čia nebaisu net klupti).

Sužinojo, ką reiškia mokytis tyloje ir be vargo girdėti galvoje susikaupusias savo paties mintis (buvusi klasė buvo labai triukšminga).

Jau išnaršė visus gimnazijos kampelius – nuo puikiai įrengto Adolfo Šapokos atminimo kambario iki pamirštų, voratinkliais apaugusių rūsio kambarėlių (verta, nes smalsumas sugeba prikalbinti domėtis viskuo).

Įsitikino, jog šalia turėtų būti tie žmonės, kurie kartotų, jog tu gali, tu įveiksi, esi nepakartojamas, tikėk savimi, nes aš tikiu tavimi.

Suprato, jog per ketverius metus, praleistus šioje gimnazijoje, žinių indas bus pilnas kokybiškos informacijos, o kasdienybę užpildys draugai...

Todėl stebi mokyklos gyvenimą: aktyvių mokinių veiklas, bendravimą, ir atrodo, jog pateko į jaunatviškai rimtą ir neįprastai kitokią rutiną, turinčią vidinės ramybės (nėra pratę prie tokios rutinos). Bus įdomu.

Jaučia naujokams būdingą nerimą. Susiradę laisvą sėdmaišį, atpalaiduoja pečius nuo sunkios kuprinės. Atpalaiduoja mintis (taip išmoksta nesijaudinti).

Kuria savo istoriją. Atvertę paskutinį vadovėlio puslapį su mokinių vardais (įdomu, ką  gyvenime veikia ankstesni šio vadovėlio savininkai), sąrašo pabaigoje parašo savo vardą ir pavardę...

                                                                             Adolfo Šapokos gimnazijos informacija

                                                                                      Parengė G. Tūzienė