Utenos „Saulės“ gimnazija vėl atvėrė duris tarptautinio projekto dalyviams

Mokytis chemijos, fizikos, biologijos be eksperimento, tyrimo, bandymo, stebėjimo - neįmanoma. Todėl Utenos „Saulės“ gimnazija vėl atvėrė duris naujo „Erasmus+“ programos projekto dalyviams iš Ispanijos, Lenkijos ir Rumunijos. Mokytojai, mokslininkai su projekto koordinatore Rosa Ma Belmonte Lozano priešaky pirmąjį kartą susitiko aptarti 2 metus truksiantį projektą, kurio metu mokiniai atliks gamtamokslinius eksperimentus laboratorijose, keliaus į projekto partnerių šalis, praplės savo akiratį, ugdysis įvairias kompetencijas.
Apie projektą: „Introducing scientific work into school. An innovative pedagogical approach“ yra tarptautinis „Erasmus+“ programos projektas, kuriame tarpusavyje bendradarbiauja 4 mokyklos (Lietuva, Lenkija, Ispanija, Rumunija) ir didžiulė Sevilijos (Ispanija) regiono laboratorija. Projektas prisideda prie socialinės integracijos skatinimo plėtodamas strategijas, skatinančias socialinių, pilietinių ir tarpkultūrinių kompetencijų plėtrą, žiniasklaidos priemonių naudojimo raštingumą ir kritinį mąstymą bei kovą su diskriminacija, segregacija ir rasizmu. Šis projektas taip pat remia mokyklas, kuriose sprendžiami mokyklos nelankymo ir nepalankios padėties atvejai. Projekto veiklos veda link mokinių sėkmingų akademinių pasiekimų, stiprina mokyklose ir už jos ribų bendradarbiavimą tarp skirtingų žmonių, remia mokyklų tinklus, kurie skatina mokymą bendradarbiaujant.

_0001
_006
DSC_0342
DSC_0344
DSC_0355
DSC_0361
DSC_0363
DSC_9005
DSC_9010
IMG_8940
IMG_8997
IMG_8999
IMG_9005
01/13 
start stop bwd fwd

2017 m. lapkričio 8-10 dienomis pirmasis projekto partnerių susitikimas vyko Utenos „Saulės“ gimnazijoje. Projekto dalyviai pristatė savo šalis, mokinius, dalyvaujančius projekte, aptarė numatomas dviejų metų veiklas, pasidalino atsakomybėmis bei patirtimi. Mūsų gimnazija yra atsakinga už projekto viešinimo veiklas, tad mūsų sukurtoje svetainėje https://erasmusplusswiscom.wordpress.com galima daugiau sužinoti apie projektą ir jo dalyvius. Be dalykinių susitikimų svečiai aplankė sostinę, V. Valiušio keramikos muziejų, etnokosmologijos muziejų bei susitiko su Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėju Romualdu Kraulišu.
Tikime, kad naujas gamtamokslinių eksperimentų metodas mokyklose, kuomet mokiniai tirs tai, kas jiems yra artima, aktualu, kels mokinių motyvaciją ne tik domėtis gamtos mokslais, bet praplės jų akiratį, išmokys diskutuoti, dirbti komandoje, atsakingai taikyti žinias kasdieniame gyvenime bei profesinėje veikloje, suvokti savo vaidmenį pasaulyje ir suprasti, kad mokslo žinios daro didelę įtaką visuomeniniam, politiniam ir ekonominiam žmonijos gyvenimui.


Utenos „Saulės“ gimnazijos informacija