2017 m. vasario 23 d. Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina „Metų ketvirtokas“

Žinių viktorinos „METŲ KETVIRTOKAS“ dalyviai2017 m. vasario 23 d. Utenos Krašuonos progimnazijoje įvyko tradicine tapusi Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina „Metų ketvirtokas“, kurią organizavo ir užduotis vaikams parengė šios mokyklos mokytojos Inga Janaščienė ir Larisa Niaurienė. Viktorinoje dalyvavo 12 pačių gabiausių, aktyviausių ir darbščiausių ketvirtokų iš devynių rajono ugdymo įstaigų: Utenos Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriaus, Utenos mokyklos - vaikų darželio „Eglutė", Utenos Vyturių progimnazijos, Utenos Aukštakalnio pradinės mokyklos, Utenos Krašuonos progimnazijos, Utenos mokyklos - vaikų darželio „Varpelis“, Utenos rajono Daugailių pagrindinės mokyklos, Utenos rajono Saldutiškio pagrindinės mokyklos, Utenos rajono Užpalių gimnazijos.
Vaikų pasirodymus stebėjo juos atlydėjusios mokytojos, Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyr. specialistė Zita Sabelkienė.

Šventės dalyvius daina pasveikino Krašuonos progimnazijos 1a klasės mokiniai, kuriuos paruošė mokytoja Larisa Niaurienė. Tia jau šeštoji Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių „Metų ketvirtokas“ žinių viktorina. Šauniausių rajono ketvirtokų laukė ne tik žinių pasitikrinimas, bet ir rėmėjų dovanos, vaišės bei žaidimai. Kiekvienas viktorinos dalyvis pristatė savo išskirtinumą, pomėgius. Moksleiviams buvo pateikti klausimai  meno, gamtos mokslų, istoriją, literatūros, muzikos, matematikos, sporto temomis. Ši viktorina nebuvo tik sausas žinių patikrinimas, labai svarbios buvo bendrosios moksleivių žinios, pilietinis smalsumas, domėjimasis šalies istorija, greitas mąstymas ir atmintis. Visi viktorinos dalyviai ir juos parengę mokytojai apdovanoti padėkos raštais. Ketvirtokai dar turėjo galimybę sudalyvauti loterijoje ir išsirinkti rėmėjų dovanėles, o abu finalo dalyviai apdovanoti pagrindinių renginio rėmėjų knygyno „PEGASAS“ ir UAB „ARK Prekyba" įsteigtais prizais.
Kas iš dalyvių taps 2017 metų viktorinos nugalėtoju paaiškėjo tik išgirdus paskutinį klausimą. Abu finalo dalyviai buvo lygiaverčiai konkurentai. Sveikiname žinių viktorinos „METŲ KETVIRTOKAS“ nugalėtoją Utenos Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriaus mokinę Godą Maksimavičiūtę ir jos mokytoją Jurgitą Vaikutienę.
Viktoriną rėmė knygynas „PEGASAS“, UAB „ARK Prekyba“, VŠĮ „Medijų ir edukacijos centras“ (kino namai „Taurapilis“), įmonių tinklas „Officeday“, AMBER pica, V. .Aramino IĮ, Utenos Krašuonos progimnazijos direktorius.

Inga Janaščienė,
Utenos Krašuonos progimnazijos mokytoja