VšĮ „Socialinės partnerystės centro" renginyje, skirtame akcijai „16 dienų be smurto“ dalyvavo ir Aukštakalnio progimnazijos mokiniai

2015 12 04 Aukstakalnio progimnazijojeVšĮ „Socialinės partnerystės centras" komanda informuoja, kad  tarptautinės akcijos „16 dienų be smurto“ renginiuose jaunimui, kurie vyko keturiuose miestuose, dalyvavo apie 200 dalyvių.

2015 m. lapkričio mėn. Vilniuje prasidėjęs nevyriausybinės organizacijos inicijuotas renginių ciklas „Smurtui artimoje aplinkoje – ne!“, gruodžio 4 d. baigėsi susitikimu su Utenos Aukštakalnio progimnazijos mokiniais. Jiems surengtos viktorinos, diskusijos, organizuoti specialūs žaidimai gilinantis į Lietuvai itin skaudžią problemą – smurtą artimoje aplinkoje.

„Išmokom labai daug. Sužinojom, kokie yra smurto mastai prieš moteris, kiek smurtaujama prieš vaikus. Užsiėmimas buvo naudingas mums visiems – tam, kad ateityje būtų kuo mažiau smurto artimoje aplinkoje atvejų“,– sakė penktadienį Utenos Aukštakalnio progimnazijoje vykusiame užsiėmime dalyvavusi septintokė Austėja Norkūnaitė. Mergina pasidžiaugė, kad galėjo dirbti komandoje ir pasitarti su klasiokais, kaip smurto problemą būtų galima spręsti.

Šiuo projektu, į kurį pavyko įtraukti net keturių Lietuvos miestų moksleivius, siekta pagilinti jaunimo žinias apie smurto artimoje aplinkoje apraiškas, teisines pasekmes ir gresiančią atsakomybę smurtautojui, informuoti apie pagalbos galimybes patyrus smurtą, skatinti jaunimą netoleruoti smurtinio elgesio. Naudojant neformalaus ugdymo metodus, tokius kaip viktorinos, kūrybinės užduotys, darbas grupėse, norėta paskatinti moksleivius nelikti abejingais smurto artimoje aplinkoje problemai ir patiems ieškoti būdų, kaip ją būtų galima spręsti.

Su jaunais žmonėmis dirbanti centro komanda projektą parengė norėdama prisijungti prie tarptautinės akcijos „16 dienų be smurto“, vykstančios lapkričio 25-gruodžio 10 d. visame pasaulyje. Lietuvoje šią akciją koordinuoja Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, ji finansuoja ir šį jaunimo ugdymui skirtą projektą.

Vilniuje įsikūręs Socialinės partnerystės centras su jaunais žmonėmis dirba jau daugiau nei 15 metų. 1997-aisiais įsteigtos viešosios ne pelno siekiančios organizacijos pagrindinės veiklos – prevencijos projektai vaikams ir sudėtingose situacijose esančioms šeimoms, pagalba vaikams ir jauniems žmonėms, kurie dėl įvairių rizikos veiksnių (pavojingos bendraamžių aplinkos ir netinkamos mokyklos, bendruomenės ar šeimos įtakos) gali būti linkę smurtauti, elgtis netinkamai, pradėti vartoti narkotines medžiagas.

Socialinės partnerystės centras veiklas organizuoja kartu su savanoriais, ugdo pilietinį dalyvavimą, skatina socialinę įtrauktį, prisideda prie vaiko teisių užtikrinimo, nediskriminacijos skatinimo, teikia atsakingo ir prasmingo laisvalaikio paslaugas vaikams ir jaunimui.

Daugiau informacijos:
Stasė Makštutienė, Socialinės partnerystės centro direktorė
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai
http://socialpartnershipcentre.kik.lt/projektas-smurtui-artimoje-aplinkoje-ne
https://www.facebook.com/Smurtui-ne-1653081334975359/?ref=hl