Informacija apie 2016 m. brandos egzaminus PDF Spausdinti El. paštas
Trečiadienis, 2016 m. sausio 27 d. 06:54

Informacija eksternams

Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus 2016 m. sausio 15 d. įsakymu Nr.AĮ-56 ,,Dėl bazinės mokyklos skyrimo“ bazine 2016 m. brandos egzaminų sesijos mokykla Utenos rajone paskirta Utenos Dauniškio gimnazija (Vaižganto g. 48, Utena). Bazinė mokykla priims eksternų prašymus laikyti brandos egzaminus, organizuos ir vykdys mokyklinių brandos egzaminų pakartotinę sesiją, pakartotinės sesijos mokyklinių brandos egzaminų darbų vertinimą ir esant poreikiui nagrinės mokyklinius brandos egzaminus laikiusiųjų mokinių apeliacijas. Detalesnė informacija eksternams dėl brandos egzaminų laikymo mokykloje teikiama tel. (8 389) 64 056 ir el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai .

Brandos egzaminų organizavimo ir vykdymo tvarkos apraše numatyta, kad eksternai prašymus turi pateikti iki vasario 25 dienos, o pasirinktus brandos egzaminus laikys pagrindinėje sesijoje kartu su šių metų abiturientais. Iš viso eksternai gali rinktis ne daugiau kaip 7 brandos egzaminus.

Pasibaigus prašymų teikimų laikui, bet ne vėliau kaip prieš 7 darbo dienas iki pakartotinės sesijos pradžios eksternai, nepateikę prašymo iki vasario 25 dienos, turi teisę teikti prašymą Kauno miesto administracijos direktoriaus paskirtos bazinės mokyklos vadovui ir laikyti pasirinktus brandos egzaminus pakartotinėje sesijoje.

                      1) asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą (asmens tapatybės kortelę, pasą arba vairuotojo pažymėjimą;

                      2) vidurinį išsilavinimą liudijantį dokumentą (brandos atestatą, profesinės ar aukštesniosios mokyklos diploma (jei vidurinis išsilavinimas igytas Lietuvoje).

Teikdamas prašymą eksternas įmoka 14,48 euro už kiekvieną pasirinktą dalyko brandos egzaminą. Šios lėšos negrąžinamos, gautas įmokas bazinė mokykla naudoja eksternų registravimo, brandos egzaminų organizavimo, vykdymo ir vertinimo išlaidoms apmokėti.

Atnaujinta Trečiadienis, 2016 m. sausio 27 d. 07:10