Utenos „Saulės“ gimnazijos 98-oji gimtadienio šventė PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Administrator   
Antradienis, 2016 m. lapkričio 29 d. 07:47

„Saulės“ gimnazijos 98-oji gimtadienio šventė Lapkritis Utenos „Saulės“ gimnazijoje kiekvienais mokslo metais yra išskirtinis, kadangi būtent šį mėnesį yra švenčiama mokyklos gimtadienio šventė. Šiemet lapkričio 22-25 dienomis buvo švenčiamas 98-asis gimtadienis! Skirtingi renginiai vyko keturias dienas iš eilės, todėl kiekvienas gimnazistas galėjo atrasti tą veiklą, kuri yra arčiausiai jo polinkių.
Pirmoji šventės diena – sporto diena. Joje dalyvavo pirmų ir antrų klasių komandos, sudarytos iš 10 žmonių, kurioms teko atlikti po dvi užduotis. Pirmoji – tinklinis su rankšluosčiais.

Šiame žaidime griežtų taisyklių nebuvo, tik reikėjo stengtis su rankšluosčiu išmesti kamuolį taip, jog jo nesugautų priešininkai. Antroji – kvadratas su dideliu gimnastikos kamuoliu. Buvo smagu stebėti, kaip dalyviai stengiasi jį sugauti ir iš visų jėgų mesti. Visgi tai nėra taip lengva, kaip atrodo. Pasirodė, jog stipriausios ir sportiškiausios klasės yra trys: 1A, 1B ir 2A. Jos laimėjo abiejose rungtyse.

Antroji – menų diena. Žodžio „menas“ reikšmė yra labai plati, todėl mokykloje nestigo įvairaus pobūdžio veiklų, kurias vedė tų sričių specialistai. Utenoje atidariusi savo rankdarbių krautuvėlę menininkė Jūratė Lukšienė mokines bei mokytojas mokė pirštais (be virbalų ir kabliuko!) megzti šalikus, kurie tikrai neleis sušalti per žiemos speigus. Antrokė Erika Žukauskaitė sakė, kad taip megzti yra labai paprasta ir smagu. Profesionali kosmetologė Santa Čipkutė-Satkūnienė merginoms atskleidė makiažo paslaptis ir demonstravo, kaip subtiliai pasidažyti. Modeliu buvo vienuoliktokė Domantė Jangazova. Ji sakė: „Labai patiko veikla su Santa. Užsiėmimas buvo išties naudingas tiek man, tiek kitoms panelėms. Sužinojau daug dalykų, pavyzdžiui, kaip iš paprasčiausio makiažo lengvai pasidaryti vakarinį”. Taip pat buvę „Saulės“ gimnazijos mokiniai Rimgaudas Rastenis ir Ignas Rakauskas papasakojo apie savo muzikinės grupės sukūrimą, mokė gimnazistus groti elektrine gitara. Mūsų mokyklos mokytoja Daiva Jasaitienė atskleidė piešimo ant stiklo subtilybes – mokiniai stiklinius daiktus bandė dekoruoti laku. O labiausiai savo gyvenimo filosofija bei sukurtais muzikos instrumentais, kurie vadinasi „Hankai“, gimnazistus sudomino uteniškis Tomas Karklinis. „Šis žmogus yra keistas, tačiau įdomus. Jis paliko didelį įspūdį. Menininkas parodė savos kūrybos būgnus, kuriuos pasigamino iš paprasčiausių dujų balionų. Taip pat ir pagrojo jais. O labiausiai man patiko jo požiūris į gyvenimą. Tomas sakė, jog žmogus turi užsiimti tuo, kas jam patinka, o ne tuo, ką jam primeta kiti. Anot Tomo, tik darydamas darbus, kurie prie širdies, žmogus jausis laisvas“, – taip apie šį susitikimą sakė dvyliktokas Arnas Stundžia. Džiugino tai, jog šios dienos įkvėpėja ir organizatorė buvo Rimtautė Emilija Rastenytė, kuri, nors yra dar tik pirmokė, nepabijojo prisiimti atsakomybės už visos dienos veiklų koordinavimą.


Trečiosios – talentų dienos – metu buvo ieškoma mažų ir didelių perliukų, kurie drąsiai gali lipti ant scenos ir stebinti savo gabumais. Pasirodo, mūsų gimnazija turi net 10 lakštingalų: pirmokės Deimantė Vinikaitė, Violeta Bučiūtė, Ugnė Paulionytė, sesės Erika ir Evelina Stragaitės, trečiokės Karolina Kviklytė, Malvina Rauktytė, ketvirtokės Adelina Paulauskaitė, Armantė Bileišytė ir Ugnė Jankauskaitė. Jos savo balsais tikrai užbūrė publiką. O kaipgi lakštingalos be strazdų giesmininkų?! Jų taip pat yra! Tai Steponas Banys, Ernestas Levčenka, Lukas Michailovas ir Tomas Babelis. Trumpiau tariant, vaikinų grupė „LETS“. Taigi, dainininkų gimnazijoje yra tikrai daug, tačiau nestinga ir kitokių talentų. 3A klasės dailininkai video formatu pristatė savo piešinius, 1A mokiniai, pavirtę klounais-mimais, linksmai sveikino mokyklą su gimtadieniu, 2C klasės merginos pradžiugino šokiu, o 3C mokiniai pasirodė esantys tikri parodijų meistrai. Taip pat šiame renginyje puikiu pasirodymu sužibėjo ir, ko gero, didžiausias mūsų gimnazijos talentas – šokių grupė „Tandemus“. Nors buvo 16 pasirodymų, renginys tikrai neprailgo, kadangi kiekvienas talentas buvo savaip ypatingas.


Paskutinę dieną vyko baigiamasis renginys „Madų šou“ – kelionė per epochas laiko mašina. Kadangi dabar yra technologijų amžius, mums nereikėjo ieškoti senų nuotraukų, kad sužinotume, kaip anksčiau rengėsi žmonės. Tereikėjo įjungti laiko mašiną, kuri juos atgabendavo iš įvairiausių laikotarpių. Bet, norit paleisti laiko mašiną, reikėjo teisingai atsakyti į klausimą, susijusį su tam tikro laikotarpio mada. Laikytis saugumo taisyklių, naudojantis šia mašina, padėjo žiuri – „Mados policija“: mūsų gimnazijos direktorė Nijolė Zabukienė, dailės mokytoja Daina Usevičienė, Utenos kolegijos atstovė Vaida Bartkutė-Norkūnienė ir aš, mokinių savivaldos pirmininkė Rasa. Improvizuotu podiumu drąsiai žingsniavo hipiai ir treninguotieji, ūsuoto siuvėjo mados namų klientės, personos, pasislėpusios po tamsiais akiniais ir įspūdingais perukais, septinto ir aštunto dešimtmečių madas įkūnijantys modeliai. Tikras audras salėje sukėlė baltais drabužiais užsimaskavę vaikinai ir devyniasdešimtųjų metų stiliumi apsirengusios merginos. Šis pasirodymas tapo viso šou vinimi. Modelį iš savo kolekcijos taip pat pristatė ir Utenos kolegija, kurios atstovė įteikė ir specialų prizą impozantiškajam siuvėjui. „Madų šou“ stebėjo ne tik mūsų gimnazijos mokiniai, bet ir Lietuvos moksleivių sąjungos Utenos mokinių savivaldų informavimo centro savanoriai. Renginio pabaigoje direktorė organizatoriams bei visiems pasirodžiusiesiems įteikė padėkas bei saldžias dovanėles, kurias dovanojo pirmoko tėtis Kęstutis Gylys.
Labai džiugu, jog per visą šią savaitę mokiniams nebuvo užduodami namų darbai, todėl tiek organizatoriai, tiek dalyviai turėjo daugiau laiko pasiruošti, sudėlioti visus taškus virš „i“. Taip ir baigėsi 98-oji „Saulės“ gimnazijos gimtadienio šventė. O aš džiaugiuosi, kad mokausi „Saulės“ gimnazijoje, kur savo saviraiškai gali rasti vietą kiekvienas mokinys.


Rasa Gruodytė, 3b

 

 
 
Atnaujinta Antradienis, 2016 m. lapkričio 29 d. 07:55