2016 m. lapkričio 4 d. Jaunųjų šaulių edukacinė išvyka į Kauną PDF Spausdinti El. paštas

Prie Karo muziejaus2016 m. lapkričio 4 d. Utenos jaunieji šauliai lankėsi Kaune. Kelionės tikslas - ne tik prasmingai praleisti atostogas, bet ir pagilinti įvairias žinias. Kol vieni jaunieji šauliai mokėsi ar dirbo Jaunųjų šaulių ugdymo pakopinėse stovyklose, kiti susiruošė į edukacinę pažintinę išvyką. Išvykoje dalyvavo Utenos, Užpalių ir Vyžuonų NVŠ jaunųjų šaulių ugdymo grupių moksleiviai.

Lietuvos aviacijos muziejuje grupė pasidalino į dvi dalis ir su gidais dalyvavo pasirinktose edukacinėse veiklose. 

Valanda muziejuje neprailgo - gidai ne tik įdomiai pasakojo muziejaus bei skrydžių istoriją, bet ir testavo jaunimo žinias. Jaunieji muziejaus lankytojai ir lydintys mokytojai kantriai laukė savo eilės prie skrydžių imituoklių, kur galėjo išbandyti savo jėgas kylant pasirinktu lėktuvo modeliu, skrendant ir leidžiantis, bei reaguojant į kritines situacijas.

Aplankėme ir Lietuvos šaulių sąjungos štabą, kur pasitiko LŠS viešųjų ryšių specialistas istorinės atminties sklaidai Stasys Ignatavičius, kuris priminė sąjungos istoriją. Susitikti, pasisveikinti ir pasikalbėti su patriotišku jaunimu rado laiko ir LŠS vado pavaduotojas, jaunųjų šaulių vadas Vytautas Žymančius. Apžiūrėję LŠS vėliavas, pasukome link Vytauto Didžiojo karo muziejaus. Kelioms akimirkoms sustingome prie amžinosios ugnies, degančios prie Nežinomo kareivio kapo ir Vlado Putvinskio biusto. Pagerbėme jų atminimą, padėdami gėles.
Muziejuje vėl pasidalinome į dvi grupes. Jaunesnieji pasirinko išgyvenimo edukacinę programą, vyresnieji varžėsi edukacinėje veikloje „Nepriklausoma Lietuva“. Po įdomių mokymų grupės susijungė ekskursijai po muziejų. Nuoširdžiai dėkojame gidui Mindaugui, kuris netradiciškai ir labai įdomiai pristatė muziejaus eksponatus ir praturtino mūsų istorijos žinias.
Išėjus iš muziejaus pasukome link Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikos. Daugeliui knietėjo užlipti į bažnyčios terasą, bet niekas nepagalvojo, kiek papildomų laiptelių teks įveikti, kol pasieksime bažnyčią... Daugeliui pakirto kojas, raudonis nudažė skruostus, bet kalną įveikėme. Dar 170 laiptelių į viršų ir užbūrė puikus miesto vaizdas. 
Štai tokia smagi pažintinė kelionė su edukacinėmis veiklomis ir smagiais pasivaikščiojimais po Kauną užbaigė jaunimo atostogas.

Utenos apskrities Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės informacija