Utenos švietimo centre rinkosi projekto „Lyderių laikas 3“ kūrybinė komanda

2020 09 25 lyderiu laikasVioleta Develienė

2020 m. rugsėjo 25 dieną Utenos švietimo centre vyko nacionalinio švietimo projekto „Lyderių laikas 3“ kūrybinės komandos susitikimas. Konsultantas švietimo ir vadybos klausimais, socialinių mokslų daktaras Aurimas M. Juozaitis drauge su Utenos rajono savivaldybės švietimo įstaigų vadovais aptarė šių mokslo metų kūrybinės komandos veiklos planą.

Susitikimo metu buvo apžvelgta projekto eiga, prisiminti nuveikti darbai, įvertintas veiklos planas ir atsižvelgiant į esamą situaciją šalyje, numatyti būsimi darbai. Utenos r. savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja, savivaldybės pokyčio projekto kūrybinės komandos vadovė Virginija Vaitiekienė pakvietė kūrybinę komandą padiskutuoti apie iššūkius, su kuriais ugdymo įstaigose susiduriama, siekiant kokybinio pokyčio.

Apie tai, kad šių dienų kontekste išryškėjo svarbūs technologiniai ir bendradarbiavimo aspektai, siekiant prisidėti prie lyderystės vadybos formavimo ir lyderystės programų kūrimo Lietuvos švietimo sistemoje, kalbėjo Švietimo aprūpinimo centro specialistė, projekto LL3 savivaldybių kuratorė Olivija Saranienė. Kuratorė pasidalino įspūdžiais po apsilankymo Anykščiuose, Panevėžyje ir pasidžiaugė, kad susitikimų metu jaučiamas pedagogų entuziazmas, motyvacija.

Kūrybinė komanda pasiūlė veiklų įvairovę Utenos ugdymo įstaigose ir rajone, dėl siekiamo pokyčio numatė publikuoti struktūrizuotą metodinę medžiagą Utenos švietimo centro internetinėje svetainėje. Tai bus puiki pedagoginė pagalba siekiantiems geresnės emocinės aplinkos ir ugdymo pažangos.