2018 m. gegužės 26 d. Utenos Vyturių progimnazijos robotikos komanda dalyvavo pirmojo nacionalinio kompiuteriukų konkurso finale

2018 05 26 Utenos Vyturių progimnazijos robotikos komanda „Žaibas“Utenos Vyturių progimnazijos robotikos komanda „Žaibas“ 2018-05-26 dalyvavo pirmojo nacionalinio kompiuteriukų konkurso, organizuoto kartu su „BITĖ Lietuva“ finale. Vyturių jaunieji kūrėjai sukūrė muzikinius laiptus ir Martyno Mažvydo bibliotekoje sugrojo Lietuvos valstybės himną, bei išmaniai paminėjo Lietuvos valstybės 100-metį.

Konkurso finale dešimt geriausiai pasirodžiusių komandų pristatė savo darbus gyvai specialiai „Kompiuteriukai vaikams“ komisijai. Konkurso komisija nusprendė suteikti ypatingą prizą ir komandai iš Utenos Vyturių progimnazijos, kuri kartu su mokytoju Linu Vaitiekėnu sukūrė muzikinius laiptus.

Daugiau informacijos apie konkurso nugalėtojus ir jų projektus rasite čia: http://www.kompiuteriukai.lt/konkursas/laimetojai

Robotikos komanda „Žaibas“ dėkoja Vyturių progimnazijos direktorei Editai Kadūnienei už įkurtą Utenos Vyturių progimnazijos Robotikos laboratoriją, Utenos rajono savivaldybes merui Alvydui Katinui už padovanotus mikrokompiuteriukus, Viltautei Žvirzdinaitei už paramą ir palaikymą, Mikrokompiuteriukų idėjos puoselėtojui Povilui Poderskiui už mikrokompiuteriukų atvežimą į Lietuvą, Valdui Mikulėnui ir Valdui Sabaliauskui už konsultacijas, pagalbą ir padovanotus elektronikos komponentus ir Bitė Lietuva už konkursą, autobusą, skanius blynus ir vertingus prizus (JBL kolonėles).

Robotikos būrelio „Žaibas“ vadovas Linas Vaitiekėnas