Utenos vaikų lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ komanda respublikinio projekto „Sveikata visus metus 2021“ I vietos laimėtoja

2021diplomasUtenos vaikų lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ komanda „Sveikatos Šaltinėlis“ jau ketvirtus metus iš eilės dalyvauja respublikiniame projekte „Sveikata visus metus“. 2021 metais komanda tapo projekto „Sveikata visus metus 2021“ nugalėtoja, 2020 metais taip pat buvo projekto „Sveikata visus metus 2020“ I vietos nugalėtoja, 2019 metais – II vietos laimėtoja, 2021 ir 2018 metais buvo apdovanota Eugenijos Šimkūnaitės labdaros ir paramos fondo padėkos raštu bei prizais. Šio projekto tikslas – padėti vaikams įgyti bendrą sveikatos suvokimą, išsiugdyti sveikatai naudingus gebėjimus, įpročius bei nuostatas, atsakomybę už savo ir kitų sveikatą, paskatinti juos rinktis sveiką gyvenimo būdą. Kiekvieną mėnesį dalyviai leidosi į sveikatos užduočių kelionę: naujas mėnuo - naujas iššūkis, nauja užduotis.

Komandą „Sveikatos Šaltinėlis“ sudarė ikimokyklinio ugdymo grupių „Spindulėliai“, „Bitutės“, „Smalsučiai“ ugdytiniai ir mokytojos, dirbančios pagal ikimokyklinio ugdymo programą, Irma Lukoševičienė, Jolanta Tylienė, Alma Stundžienė, Daiva Laurinavičienė bei meninio ugdymo mokytojai Dalė Pranskūnienė ir Laimonas Šmergelis, mokytojų, dirbančių pagal ikimokyklinio ugdymo programą, padėjėjos Aldona Kučinskienė ir Nemira Čiačienė. Komandos vadovė – mokytoja, dirbanti pagal ikimokyklinio ugdymo programą, Irma Lukoševičienė. Iššūkius įgyvendinti padėjo ugdytinių šeimos.

Apie įgyvendintus iššūkius ir užduotis skelbiama Utenos vaikų lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ interneto svetainėje adresu https://www.saltinelis.utena.lm.lt/index.php/lt-lt/projektine-veikla/sveikata-visus-metus, apie projekto „Sveikata visus metus 2021“ baigiamąją konferenciją skelbiama Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro svetainėje adresu https://www.ssus.lt/lt/sveikatos_ugdymo_naujienos/618/.

Utenos vaikų lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ direktoriaus pavaduotoja ugdymui Daiva Širvelienė