Su programa „eTwinning”

e twinning Programa „eTwinning“ jau skaičiuoja 17–uosius veiklos metus. Šiandien programoje „eTwinning” dalyvauja 958 228 mokytojų iš 43 šalių. Šioje programoje dalyvauja ir 11490 Lietuvos mokytojų ir kitų švietimo darbuotojų, kurie šiuo metu vykdo net 1991 projektą! Dalyvaujančių mokytojų ir mokyklų skaičius padidėjo du kartus, lyginant su 2019 metais. Kad programa sėkmingai ir kokybiškai vykdoma Lietuvoje, rodo tokie skaičiai: iš 549 pateiktų paraiškų Nacionaliniam kokybės ženklelio adovanojimui, teigiamai įvertintos 424 Nacionalinio kokybės ženklelio paraiškos.

2
3
4
5
6
7
8
1/7 
start stop bwd fwd

Tai rekordinis skaičius Lietuvoje per visą programos laikotarpį! 2021 m. rugpjūčio pabaigoje 150 aktyviausių pedagogų ir mokyklos vadovų iš įvairių Lietuvos regionų, kurie kokybiškai įvykdė „eTwinning“ projektus 2020–2021 mokslo metais, buvo pakviesti į šventę, vykusią Vilniaus Universiteto Botanikos sode Kairėnuose, į programos „eTwinning” nacionalinius apdovanojimus. Renginio metu pedagogams įteikti apdovanojimai: Nacionaliniai kokybės ženkleliai, nacionalinio konkurso „Geriausias Lietuvos „eTwinning“ projektas 2021” ir programos „eTwinning“ mokykla“ 2021-2022 pažymėjimai.
Šiemet Utenos regionas pelnė 7 Nacionalinio kokybės ženklelio apdovanojimus. Tai nuolatiniai programos „eTwinning” dalyviai Utenos Dauniškio gimnazijos gamtos mokslų pedagogų komanda už tarptautinį projektą „Stop Climate change: explore&protect!“ ir nacionalinį projektą „Šmukštaro žvilgsniu į pavasario dangų“. Beje, šie abu projektai buvo paskelbti mėnesio projektais eTwinning respublikiniame tinklalapyje www.etwinning.lt. 12 projektų buvo atrinkta viešinimui NKŽ renginyje. Utenos Dauniškio gimnazijos projektas „Stop Climate change: explore&protect!“ buvo tarp jų!
Utenos vaikų lopšelio - darželio „Pasaka“ pedagogės Agnė Mikienė (projektas „Švęskime Lietuvą”), Gražina Vaitiekėnienė (projektai „Kalėdos su STEM” ir „Švęskime Lietuvą”) ir Jurgita Zakarkienė (projektas „Mažieji kūrėjai“ ) prieš keletą metų aktyviai įsijungė į programos „eTwinning” veiklas ir jau šiemt turi puikius pasiekimus – pelnyti net 4 NKŽ apdovanojimai.
Pedagogės nesustoja ir inicijavo naują projektą „STEAM Ruduo”. Todėl raginu visus dalyvius, kurie yra užregistravę „eTwinning” platformoje ar pradėjusius vykdyti projektus, toliau juos tęsti. Netingėti užbaigti ir teikti paraiškas Nacionalinio kokybės ženklelio apdovanojimams. Programa „eTwinning” suteikia mokytojams daug galimybių: kaip prisidėti prie ugdymo proceso gerinimo, kaip panaudoti IKT pamokoje ar projektinėje veikloje ir t.t. Sakoma „kai yra noras – yra tūkstančiai galimybių, kai nėra noro – yra tūkstančiai priežasčių”. Linkiu sėkmingo starto!


Loreta Tarvydienė, programos „eTwinning” ambasadorė Utenos/Vilniaus apskrityse