eTwinning edukacinės veiklos Tarptautinę vaikų gynimo dieną

2021 06 01 Birželio 1-ąją  minima Tarptautinė vaikų gynimo diena, kuri pirmą kartą buvo paminėta 1950 metais ir nuo to laiko yra švenčiama kasmet. Ši diena skirta priminti visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises.

Utenos Dauniškio gimnazijos IIa ir IIb klasių mokiniai kartu su Vilniaus r. Nemenčinės Gedimino gimnazijos 10a ir 10b klasių mokiniais šventinę birželio 1-ąją dieną susitiko baigiamojoje nuotolinėje eTwinning konferencijoje „Šmukštaro žvilgsniu į pavasario dangų!”, kurią organizavo fizikos mokytoja Loreta Tarvydienė. Konferencijoje dalyvavo net 77 dalyviai! Konferencijos pradžioje buvo pakalbėta apie mažo žmogaus didelį pasaulį, kuriame rikiuojasi didelės teises, jų norai ir pareigos. Diskutuota plačiau apie teisę sakyti tai ką galvoju ir apie teisę lankyti mokyklą. Įpusėjus diskusijoms, A. Vienuolio personažas, keistuolis Šmukštaras mokinių pokalbius nukreipė į teisę žinoti t.y. į pavasarinį dangų ir jo įvykius. Mokiniai rungėsi 3 rungtyse: žinių viktorinoje „Žvaigždės ir žvaigždynai”, „Sudėliok žvaigždėlapį” ir astronominių uždavinių sprendime.

Dovilė Patalauskaitė:   „puiku, kad konferencija vyko birželio 1 dieną ir galėjome pakalbėti apie vaiko teises. O išmokau atpažinti žvaigždynus“.

Agnė Pakštaitė: „Man patiko, nes gana daug išmokau apie žvaigždes ir žvaigždynus“.