Pasitinkant 16 programos „eTwinning” gimtadienį

twinning schoolKiekvienais metais Utenos Dauniškio gimnazijos bendruomenė gegužės 9 dieną švenčia ,eTwinning“ gimtadienį. Šiemet jau 16–tąjį kartą. Programos pradžios iniciatorė, IT mokytoja metodininkė, Giedrė Sudniutė. Per 16 veiklos metų prie programos prisijungė nemažas būrys gimnazijos mokytojų. Loreta Tarvydienė ir Giedrė Sudniutė įgijo eTwinning ambasadorių vardus.
Šiuo metu mokytojai Giedrė Sudniutė, Asta Adiklienė, Gražina Žalienė, Marina Petuchovskaja, Loreta Tarvydienė, Rosita Lagūnienė, Daiva Kunigėlienė, Mindaugas Pranskūnas yra prisijungę prie eTwinning platformos arba vykdo eTwinning projektus.

3
12
a
1/3 
start stop bwd fwd


Per programos veiklos kelią nuveiklta išties nemažai darbų. Nuo 2005 -2021 įvykdyta per 80 eTwinning projektų, 5 projektams buvo suteiktas Europinis kokybės ženklelis, 15 projektų suteiktas Nacionalinis kokybės ženklelis, 15 projektų suteiktas Mokinio kokybės ženklelis, 3 respublikiniuose leidiniuose „Sėkmės istorijos” paminėtos Utenos Dauniškio gimnazijos mokinių ir mokytojų veiklos, 2012 m. tapome „Geriausia eTwinning mokykla 2012” Lietuvoje, 2016 m. vėl tapome  „Geriausia eTwinning mokykla 2016“. Be šių veiklų su mokiniais, mokytojai yra ne kartą dalyvavę  kvalifikacijos į kėlimo seminaruose užsienyje, skaitę pranešimus ir dalijose savo patirtimi respublikoje ir užsienyje. Išties pilna kraitė pasiekimų programoje „eTwinning “!
Per visą projektų vykdymo laikotarpį Dauniškio gimnazija pasikeitė kaip organizacija - europinė pridėtinė vertė davė Utenos Dauniškio gimnazijai Europinės mokyklos veidą. Ji tapo tarptautine, novatoriška, atvira ir besikeičianti. Gimnazijai yra suteiktas ir „eTwinning Mokyklos 2021-2022” vardas.
16-ojo programos „eTwinning“ gimtadienio proga linkiu kolegoms ir toliau tęsti šią įdomią patirtį, o tiems, kurie dar nėra dalyvavę progarmos „eTwinning“ veiklose, pabandyti nors kartą sudalyvauti jose. Išties, tai moderni, šiuolaikiška, novatoriška programa, atverianti mokytojui plataus pažinimo ir mokymosi, patirties dalijomosi galimybes visoje Europoje ir ne tik, puikiai motyvuojanti „Z” ir „Alfa” kartos mokinius, kurių kasdienybėje vyrauja virtualusis pasaulis bei IRT.


Loreta Tarvydienė, eTwining ambasadorė Utenos/Vilniaus apskričiai