Pamoka „Pažink Uteną kitaip“

1bUtenos Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriaus mokiniai, jų tėvai ir mokytojai dalyvavo renginyje - pamokoje „Pažink Uteną kitaip“, skirtame valstybinių švenčių – Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios – paminėjimui. Vasario viduryje gavę interaktyvias užduotis, dalyviai visą mėnesį iki Kovo 11-osios stengėsi kuo tiksliau žemėlapyje Utenos miesto gatvėmis „išvaikščioti“ mums svarbią datą – „1918“; turėjo atpažinti kuo daugiau nuotraukose esančių objektų, sužinoti ir suprasti, kuo jie mums svarbūs, nusifotografuoti.
Mokytojos gavo daugybę vaikų nuotraukų koliažų, mes visi kartu net 117 kartų „išvaikščiojome“ kelią „1918“, iš viso nuėjome apie 422 km. Lankytinų Utenos objektų ieškojo net 149 mokinukai ir jų tėvai. Mėnesį trukęs renginys padėjo vaikams išmokti svarbią valstybinę datą, paskatino aktyviai pajudėti ir geriau pažinti gimtąjį miestą.

Labai džiaugiamės, kad prie „Žiburiukų” prisijungė ir vyresnieji 5e klasės Aukštakalnio progimnazijos mokiniai bei Aukštakalnio pradinės mokyklos 2c, Krašuonos progimnazijos 1c, 3b, 4b, mokyklos – vaikų darželio „Varpelis“ 3 kl. pradinukai.
Labai maloniai nustebino dalyvių atsiliepimai : “ Iki šiol atrodė, kad mažai ką turime parodyti pačioje Utenoje, bet pavažinėjus kaip turistams, pakeičiau nuomonę. Utena laisvėja ir keičiasi į gerąją pusę” (Rugilės šeima); “Šiuo laikotarpiu tai buvo ypatingai geras sumanymas. (K.S. šeima) Atradome nematytų objektų, o žingsniuodami - pavargom” (O. V. šeima); “Labai apsidžiaugiau dar vienu būdu paskatinti vaikus kuo daugiau laiko praleisti ir judriai, ir su šeima, ir patriotiškai. Trys nuostabūs dalykai viename. Tikėjausi, kad į akciją įsijungs daugiau šeimų. Tai truputėlį nuliūdino. Toks nuostabus, prasmingas, šiam karantininiam laikotarpiui tinkantis švenčių paminėjimas šeimai su vaikais! Puiki Jūsų idėja. Mielai prisijungsime ir prie kitų gražių akcijų. Ačiū!” (mokyt. Alma)
Ir mes dėkojame visiems dalyvavusiems mokiniams, jų tėveliams ir mokytojams, tikėdamiesi bendradarbiauti ir ateityje.


Informaciją parengė renginio organizatorė mokytoja Edita Kazokienė