Utenos Dauniškio gimnazijos sėkmė programoje „eTwinning”

e twinningJau 15 metų nuo programos „eTwinning”starto Lietuvoje, Utenos Dauniškio gimnazijos mokytojai ir mokiniai sėkmingai dalyvauja įvairiose šios programos veiklose ir3 projektuose. 2020m. liepos mėnesį pasiekė žinia iš NPT, kad Utenos Dauniškio gimnazijos II C klasės mokiniai ir mokytojai buvo apdovanoti Nacionaliniu kokybės ženkleliu už STEAM projektą „Makaronų tiltai 2020”.

Pradėjus naujus mokslo metus su entuziazmu įsitaukėme į naujus programos „eTwinning” projektus ir jų veiklas. Vienas iš jų - jau sėkmingai startavęs projektas „Stop Climate Change: explore & protect“. 2020 m. spalio mėnesį projektas buvo paskelbtas mėnesio projektu. https://www.etwinning.lt/menesio-projektas/.


2020 m. rugsėjo 30 dieną į NKŽ apdovanojimų šventę Vilniuje, Verkių rūmų parke, buvo pakviesti per 100 programos „eTwinning“ mokytojų, mokyklos administracijos atstovų ir kitų švietimo darbuotojų. Renginio dalyvius pasveikino Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris T. Daukantas, Švietimo mainų paramos fondo direktoriaus pavaduotoja G. Kaklauskienė. Šio reginio metu apdovanoti NKŽ už kokybiškai vykdytus projektus 2019-2020 m.m. ir įteikti programos „eTwinning” Mokykla 2020-2021 apdovanojimai.

NKŽ įvertinti mokytojai buvo pagerbti ir apdovanoti diplomais, Džiaugiamės, kad tarp Utenos regiono mokyklų, Utenos Dauniškio gimnazijos mokytojos ir eTwinning ambasadorės L.Tarvydienė ir G.Sudniute pelnė NKŽ apdovanojimus. Taip pat Dauniškio gimnazija antra kartą tapo „eTwinning“ Mokykla“ 2020-2021 Europoje kaip bendruomenė.

Didžiuojamės mūsų gimnazijos mokytojų komandos aukštais įvertinimais programoje „eTwinning“: už inovatyvių metodų taikymus, už sklaidos darbus ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje.

                                                                                   Loreta Tarvydienė, eTwinning ambasadorė