Dienos stovyklėlės Utenos Vyturių progimnazijoje

2018 - 2020 m. Utenos švietimo centras vykdo ESF projektą „Kūrybiškumo erdvė“. Vykdant projektą 2019 metų balandžio 24-26 dienomis (per mokinių pavasario atostogas) Utenos Vyturių progimnazijoje dviems 1 -5 klasių mokinių, patiriančių vienokią ar kitokią socialinę atskirtį, grupėms buvo organizuotos trijų dienų stovyklėlės, kuriose dalyvavo per trisdešimt Vyturių progimnazijos mokinukų (filmas apie stovyklos akimirkas https://youtu.be/7yZWPYfOkxA).

Stovyklų vadovams Editai Ramelienei ir Linui Vaitiekėnui, bei projekto koordinatorei Ramunei Sabaliauskienei talkino projekte dalyvaujančios savanorės. Stovyklėlių metu vaikai darė kūrybinius darbus, pynė draugystės apyrankes, susipažino su tapymo ant vandens EBRU technika, su lauktuvėmis keliavo į gyvūnų prieglaudą, lankėsi G. Mazuro keramikos studijoje, Meno mokyklos dailės skyriuje, sužinojo, kas yra pašto menas, išsiuntė atvirlaiškį mamai, taip pat vyko robotikos užsiėmimai. Mokiniai išbandė virtualios realybės akinius, interaktyvias grindis, atliko įvairias interaktyvias užduotis, fotografavo. Vaikai žaidė smagius žaidimus, rytais mušė būgnus, linksmai mėtė kamuolį su spalvotu parašiutu, pėstute keliavo į biblioteką, ten konstravo, atliko užduotis su planšetėmis. Stovyklautojai smagiai ir turiningai praleido laiką. Džiugu, kad vaikams stovyklėlės labai patiko, malonu, kad sulaukėme gražių atsiliepimų iš tėvelių.

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd

Mokinių tėvų mintys
Norime labai padėkoti už stovyklėlę vykusią pavasario atostogų metu. Elijai tikrai labai patiko, buvo informatyvu, įdomu susipažinti ir pamatyti naujas erdves, susirasti naujų draugų ir turiningai praleisti kiekvieną dieną. Ačiū mokytojams už mūsų vaikams skirtą laiką, dėmesį ir atsidavimą. Džiaugiamės lankydami būtent šią mokyklą. Ačiū puikiam mokyklos kolektyvui. Visi tėveliai esam pasirengę visom išgalėm padėti ir prisidėti, kad mūsų vaikai mokykloje jaustusi kaip antruose namuose.
Pagarbiai, 1a klasės mokinės Elijos Čepukaitės mama Jūratė

Dėkojame už puikią stovyklą Velykinių atostogų metu. Gytis Ir Gabrielė džiaugėsi kiekviena diena ir laukė kitos stovyklos dienos. Labai ačiū už organizavimą, rūpestį, pakvietimą.
Renata Učkurionioenė

Dėkoju už smagiai praleistas dienas stovyklėlėje, rūpestį vaikais ir kantrybę.
5a klasės mokinio Ugniaus Timofejevo mama Asta Timofejevaitė

Nuoširdžiai dėkojame už suorganizuotą puikią stovyklėlę atostogų metu. Už įdomias veiklas ir buvimą su vaikais. Tokios atostogos - neužmirštamos!!!
2b klasės mokinio Deivido Mažuolio mama Redita Mažuolienė

E. Ramelienė, R. Sabaliauskienė, L. Vaitiekėnas