2019 m. kovo 7 d. Renginys „Skiriu dainą Lietuvai“ Utenos „Saulės“ gimnazijoje

20190307 072019 m. kovo 7 d. Utenos „Saulės“ gimnazijos bendruomenę subūrė renginys „Skiriu dainą Lietuvai“, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Renginio vedėjos, 1B klasės mokinės – Aistė, Teresė ir Kotryna – iškilmingai paskelbusios šventės pradžią, akcentavo, jog laisvei išsaugoti būtinos visų mūsų pastangos. Tik būdami laisvi vienintelėje mūsų tautai Dievo paskirtoje vietoje – Lietuvoje – mes galime laimingai gyventi, kalbėti ir dainuoti protėvių kalba.
Švęsdami Nepriklausomybės atkūrimo dieną gimnazistai dainavo lietuviškai. Sportiška 1B klasė savo džiaugsmą perteikė daina „Trys milijonai“, 1C prisiminė neformaliu nepriklausomybės gynėjų himnu tapusią „Laisvę“, išgarsintą atlikėjos E. Masytės.

 2A klasės vaikinai „mūru“ okupavo sceną ryžtingai traukdami dainą „Ant kalno mūrai“. O „Tandemus" šokėjos sužavėjo žiūrovus savaip interpretuodamos ansamblio „Lietuva" ir folkloro grupės „Žalvarinis" šokio kompoziciją.

„Ši daina man primena vaikystę – dainuodavome ją su šeimos moterimis susėdusios aplink pianiną ir iki šiol ją dainuodama noriu verkti. Todėl labai gera, kad šią dainą išsirinko būtent šis serialas – ji yra puikus himnas tokiai jautriai ir patriotiškai tematikai“, – dainininkės Jazzu žodžius citavo renginio vedėja prieš jausmingą dainą „Rudens naktis sustojo“ iš serialo „Laisvės kaina. Partizanai“. Ją jautriai atliko trečiokė Deimantė. „Mūsų dienos kaip šventė“ ne tik gražus S. Nėries eilėraštis, bet ir šviesaus atminimo V. Kernagio išpopuliarinta daina, kurią renginyje dainavo 2C klasė. 1A mokiniai ranką prie širdies pridėję prisiekė, kad myli Lietuvą („Aš tikrai myliu Lietuvą“), o koncerto pabaigoje skambėjo 2B atliekama daina „Mano kraštas“. Po renginio visi skirstėsi džiaugsmingai nusiteikę: vieniems tai buvo gera įžanga į Kovo 11-osios šventę, kitiems pasididžiavimas savimi, įveikus scenos baimę, dar kitiems galimybės atskleisti savo talentą. Visi mokiniai buvo gražūs vien todėl, kad jie dainavo! Už renginį dėkojame muzikos mokytojui Tomui Janukėnui ir klasės auklėtojoms, padėjusioms pasiruošti savo auklėtiniams.