Gimnazistų įžvalgos apie laisvę iš Lietuvos Respublikos Seimo tribūnos

ASG logoSveiki, esu Matas, antrokas, XXI a. žmogus. Šiandieną noriu pasidalinti ištraukomis iš savo esė apie laisvę“, – taip savo pranešimą 2018 m. lapkričio 30 d. Seime pradėjo gimnazistas. Grupė  Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokinių kartu su istorijos mokytojomis J. Baltuškiene bei D. Dūdėniene dalyvavo Laisvės kovotojo Antano Kraujelio-Siaubūno 90-mečio minėjime.
Laisvės suvokimas yra susijęs savitvarda, kilniais tikslais, nes moralus žmogus jaučia atsakomybę už savo veiksmus, elgesį. Laisva visuomenė gerbia asmens orumą ir teises. Laisvės tematika kūriniuose iškeliama kaip neišsenkamas ir įvairialypis kūrybos šaltinis, tad dalinamės nuoroda, kurioje turite galimybę išgirsti jaunų, kūrybingų ir pilietiškų gimnazistų mintis.
Video iš Lietuvos Respublikos Seime vykusios konferencijos: (Adolfo Šapokos gimnazijos antroko M. Laužiko pranešimo laikas 1:13:12, o abiturientės A. Dirmaitės pranešimo laikas 1:16:50) http://alkas.lt/2018/12/02/seime-pagerbtas-kovotojo-uz-tevynes-laisve-antano-kraujelio-siaubuno-atminimas-video/

 Adolfo Šapokos gimnazijos informacija