Uteniškių sėkmė Nacionaliniame piešinių konkurse

Nacionaliniame mokinių meninio Lietuvos herbų ir herbinių ženklų interpretavimo konkurse „Lietuva mūsų ženkluose“ puikiai įvertinti uteniškių Deimantės Grašytės ir Astijaus Puodžiuko kūrybos darbai. Deimantė Grašytė, sukūrusi darbą „Seliavos – svarbi Sudeikių herbo ir miestelio dalis“ tapo konkurso laureate (10–14 amžiaus grupėje), o Astijaus Puodžiuko kūrybos darbas „Laiko ženklai. Žygimantas Senasis ir Bona Sforca“ pateko į geriausių konkurso darbų parodą, kuri eksponuojama Valdovų rūmuose Vilniuje. Pasirengti konkursui mokiniams padėjo dailės mokytoja ekspertė Dalia Puodžiukienė.

0
1
2
3
7
9
10
11
5_1
6_1
01/10 
start stop bwd fwd

2018 m. rugsėjo 14 d. buvę Utenos Krašuonos progimnazijos mokiniai Deimantė Grašytė ir Astijus Puodžiukas, dabar jau Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos pirmokai, dalyvavo Lietuvos herbų ir herbinių ženklų interpretavimo konkurso „Lietuva mūsų ženkluose“ parodos pristatyme ir laimėtojų apdovanojimo šventėje, kuri vyko Valdovų rūmų muziejuje. Garbingą apdovanojimą – laureatės diplomą ir Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro direktoriaus Algirdo Sakevičiaus padėką, konkurso organizatorių įsteigtus prizus bei atminimo dovanas – iškilmingoje ceremonijoje Valdovų rūmuose atsiėmė ne tik Deimantė, bet ir jaunąją tapytoją rengusi dailės mokytoja ekspertė Dalia Puodžiukienė. Konkurso laureatus ir parodos dalyvius šiltais ir įkvepiančiais žodžiais pasveikino Valdovų rūmų muziejaus Ekskursijų ir edukacijos skyriaus vedėja Lirija Steponavičienė, Dailės mokytojų asociacijos vadovas Rimantas Kisielius bei Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos Senosios muzikos ansamblis „LIRUM“ – muzikos kalba. Po apdovanojimų ceremonijos ir parodos pristatymo visi šventė dalyviai turėjo unikalią galimybę apžiūrėti tarptautines parodas „SAKSONIJOS KURFIURSTAI – LIETUVOS DIDIEJI KUNIGAIKŠČIAI: DVARO KULTŪRA IR MENAS VALDANT AUGUSTUI II IR AUGUSTUI III“ ir „FLORENCIJA RENESANSO IR BAROKO LAIKAIS“. Šios išskirtinės parodos iš garsiausių Europos meno lobynų yra neįkainojama dovana Valstybės Atkūrimo jubiliejų švenčiančiai Lietuvai.

Piešinių konkursas „Lietuva mūsų ženkluose“ jaunuosius kūrėjus pakvietė pasidomėti Lietuvos heraldikos paveldu, istoriniais lietuviškais ženklais, reprezentuojančiais valstybę, regioną, miestą ar miestelį, giminę ar asmenį, vaizduojamais herbuose, vėliavose, antspauduose, monetose, ir tos kultūros kontekste pateikti jų kūrybines menines interpretacijas. Džiugu, kad talentingiems uteniškiams puikiai pavyko meniškai interpretuojant gana sudėtingą Lietuvos herbų ir herbinių ženklų temą. Deimantės ir Astijaus darbai pasižymėjo kūrybos laisve, tapybiškumu, dėmesiu detalėms bei originaliu istorinės temos atskleidimu. Jų darbuose atgijo istoriniai ženklai. Šis konkursas yra Kultūros paveldo ir meninio ugdymo projekto „Mus moko patirtis ir praeitis“ dalis.