Utenos Vyturių progimnazija – dar vienas tarptautinis Erasmus+ projektas pasiekė finišo tiesiąją

ErasmusUtenos Vyturių progimnazija turi didelę dalyvavimo tarptautiniuose projektuose patirtį. 2018 m. birželio mėnesį Vyturiukai užbaigė vykdyti dar vieną tarptautinį Erasmus+ strateginių partnerysčių projektą „Mano istorija – jūsų istorija“. Projekto tema buvo pasirinkta tikslingai - visos dvejus metus vykę veiklos istorinėmis temomis buvo skirtos Lietuvos šimtmečiui paminėti.

Į projektą susibūrė mokytojai ir mokiniai iš Lenkijos, Lietuvos, Italijos, Portugalijos, Vengrijos ir Ispanijos. Smagu pasidžiaugti, kad gausus būrys Utenos Vyturių progimnazijos bendruomenės narių (apie 80 procentų mokinių ir apie 60 procentų mokytojų) įsijungė į projektines veiklas.LOGO
Projekto esmė – patrauklus istorijos, kaip mokomojo dalyko, pateikimas mokiniams, mokinių ir mokytojų pilietiškumo ugdymas, mokymas suprasti bei puoselėti savo, savo šeimos ir šalies šaknis, pažinti ir gerbti kitų Europos šalių žmones, jų papročius, tradicijas, istoriją. Kaip viename iš projekto sklaidos straipsnių teigė Utenos Vyturių progimnazijos mokytoja Regina Zapolskienė „šis tarptautinis daugiašalis projektas yra puiki patirtis Vyturių progimnazijos bendruomenei, skatinant mokytis kalbų ir siekiant platesnio kultūrinio išprusimo bei socialinės integracijos. Tokie projektai skatina toleranciją, pagarbą kito žmogaus nuomonei, tobulina kalbinę kompetenciją, dalijimąsi gerąja darbo patirtimi, skatina asmeninį ir profesinį tobulėjimą. Tai galimybė semtis idėjų ir jomis dalytis su kitais pedagogais bei pasirinkti metodų, darbo formų efektyvumą“.
Šiame ir įvairiuose kituose projektuose darniai, kūrybiškai ir kokybiškai dirbanti Utenos Vyturių progimnazijos bendruomenė kelia ir įgyvendina pačias netikėčiausias idėjas.

Projekto koordinatorės anglų kalbos mokytojos Ramunė Sabaliauskienė ir Rima Paukštienė.