Edukacinių išvykų maršrutai „Adolfo Šapokos gimnazija – .... – “

... – Labanoro giria . Rugsėjo 5 d. grupė gimnazistų nepabūgo lietingo oro ir Labanoro girioje dalyvavo edukacinėje programoje „Vaistai gamtoje“. Programa finansuojama Europos Sąjungos lėšomis.

... – Anykščiai. Rugsėjo 5 d. mūsų gimnazijos pirmų klasių mokiniai dalyvavo išvykoje „Mūsų bendrumai“. Pirmokai, klasių vadovės, Mokinių tarybos atstovai, socialinė pedagogė Laura, visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Audronė ir psichologė Edita aplankė Anykščius. Meno inkubatoriaus erdvioje salėje trys klasės žaidė susipažinimo, grupės formavimo, telkimo žaidimus, kuriuos vedė Mokinių tarybos atstovai.

... – Druskininkai. Rugsėjo 18 d. mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo ES finansuojamame projekte „Neformaliojo vaikų švietimo ugdymo plėtra“ ir vyko į Druskininkus, kur aplankė skulptoriaus Tauro Česnulevičiaus kūrybines dirbtuves, dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Sūrus amatas“, susipažino su dailininkų T. ir A. Česnulevičių kūryba ir atliko mokėsi lipdyti iš druskos.

5
drusk14
drusk17
muzika10
rokas1
rokas2
simtmetis07
simtmetis12
simtmetis16
1/9 
start stop bwd fwd

... – Užugiriai, Ukmergės raj. ir Užunvėžių k., Anykščių raj. Rugsėjo 21 d. 2a ir 2b klasių mokiniai, minėdami Vilniaus konferencijos 100-ąsias metines, edukacinės išvykos metu susipažino su dviejų Nepriklausomybės akto signatarų – Antano Smetonos ir Stepono Kairio – gyvenimu, politine veikla, asmenybėmis.

... – Aukštaitijos nacionalinis parkas, Palūšė. Spalio 18 d. gimnazijos 1c klasės mokiniai dalyvavo ES finansuojamame projekte „Neformaliojo vaikų švietimo ugdymo plėtra“. Aukštaitijos nacionaliniame parke, Palūšėje, vyko edukacinė programa „Išgyvenimo pagrindai“, kurios tikslas – suteikti mokiniams išgyvenimo gamtoje pagrindus.

... – Rokiškis. Spalio 5 d. nuo gimnazijos autobusas pajudėjo link Rokiškio, nes šiais metais mokiniai savo mokytojams Tarptautinės mokytojų dienos proga dovanojo išvyką į Rokiškio dvarą bei edukacinę programą „Sūrio kelias“.
... – Minskas (Baltarusija). Spalio 24-27 d. pagal ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį mūsų gimnazijos atstovai: mokiniai, mokytojos D. Dūdėnienė ir B. Siliūnienė bei direktorius S. Brasiūnas, lankėsi Minske (Baltarusijos Respublika). Edukacinės išvykos metu buvo organizuojami susitikimai, mokymai, debatai, pasidalinta gerąja patirtimi, ir visa tai susiję su tarptautinių mainų projekto „Metodo „Debatai“ realizavimas švietimo sistemoje“ įgyvendinimo veiklomis.
... – Stokholmas (Švedija). Lapkričio 20-22 dienomis organizuota pažintinė kelionė, skirta Lietuvos valstybės nepriklausomybės šimtmečiui ir Stokholmo konferencijai bei istoriko Adolfo Šapokos atminimui įamžinti. Per pamoką, vykusioje laivo konferencijų salėje, gimnazistai susipažino su Stokholmo konferencijos reikšme Lietuvos valstybės nepriklausomybės paskelbimui, pagilino žinias apie Švedijos kultūrą ir istoriją. Edukacinės išvykos metu aplankė Vazų laivo muziejų, Nacionalinį Švedijos muziejų, Stokholmo senamiestį, nepravažiavo ir Rygos senamiesčio.

...– Vilnius.
Rugsėjo 28 d. gimnazijos mokinių grupė vyko į parodą „Išsilavinimas ir karjera 2017“.
Spalio 4 d. grupė abiturientų Nacionaliniame dramos teatre žiūrėjo spektaklį „Išvarymas“ (rež. O. Koršunovas).
Spalio 13 d. gimnazijos 1– 4 klasių mokinių grupė vyko į sostinę. Popietę leido Vilniaus senamiestyje, todėl turėjo galimybę aplankyti visai neseniai veikiantį Telia Vilniaus istorijos Nemuziejų. Tą patį vakarą gimnazistai turėjo galimybę stebėti, vertinti ir žavėtis skirtingus žanrus jungiančiu – teatrą ir gyvai atliekamą muziką – Keistuolių teatro sceniniu veikalu – roko fantasmagorija „Edis Agregatas, arba Nemirštančio optimisto gyvenimas ir mirtis“.
Spalio 26 d. 2 ir 3 klasių mokinių grupė lydimi auklėtojų vyko į konferenciją-festivalį, padedantį atsakyti į klausimus apie studijas, – STUDFESTĄ.
Lapkričio 4 d. antrokai Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje klausė lietuvių roko grupės „Colours of Bubles“ bei šv. Kristoforo kamerinio orkestro koncerto.
Lapkričio 15 d. 2-4 klasių mokinių grupė Vilniuje dalyvavo edukacinėje pamokoje Valstybės pažinimo centre, lankėsi Vilniaus universitete bei Nacionaliniame dramos teatre žiūrėjo spektaklį „Bestuburiada“. Spektaklio režisierė svarstė tokius klausimus: nuo ko priklauso mūsų savivertė, kam turime įrodyti savo vertę, kaip susirasti draugų ir kt.
Lapkričio 20 dieną grupei gimnazistų pamokos vyko VGTU. Mokiniai susipažino su VGTU siūlomomis studijų programomis ir mokymo baze, išklausė kelias paskaitas bei atliko laboratorinius darbus.

... – Kaunas.
Spalio 10 d. 2 klasių mokinių grupė dalyvavo ES finansuojamame projekte „Neformaliojo vaikų švietimo ugdymo plėtra“ ir lankėsi Lietuvos energetikos institute. Čia vyko edukacinė programa „Pagauk vėją“. Programos teorinėje dalyje supažino su atsinaujinančių energetikos išteklių ypatumais, veikimo principais ir naujausiomis technologijomis.
Lapkričio 6 d. gimnazijos 2–3 klasių mokiniai vyko į Kauną. Pagal ES finansuojamą projektą dalyvavo edukacinėje programoje „Muzikos paslaptys“. Programos metu mokiniai susipažino su lietuviškos operos kūrėju Miku Petrausku, dainininku Kipru Petrausku, lankė menininkų memorialinį muziejų, susipažino su muzikos instrumentais bei jų atsiradimo istorija.
Gruodžio 15 d. sustojusio autobuso švyturėliai vėl mirksės prie gimnazijos, nes šį kartą lauks abiturientų, vyksiančių į Nacionalinį Kauno dramos teatrą. Šios išvykos tikslas – pamatyti spektaklį „Balta drobulė“ (rež. J. Jurašas).

Edukacinių išvykų tikslų yra labai daug ir įvairių. Nors jų organizavimas reikalauja daug žmogiškų išteklių (metodinio pasirengimo bei laiko), svarbiausia yra tokių išvykų nauda: galimybė aktyviai pažinti įvairius dalykus, nes atliekamos užduotys, keliamos ir sprendžiamos problemos, diskutuojama; pasikeitusi aplinka, netradiciniai pažinimo metodai nuolat skatina kūrybiškumą; realizuojama galimybė ne tik išgirsti, bet ir pamatyti, ne tik įgyti žinių, bet ir praktiškai jas pritaikyti; išvykomis į spektaklius siekiama, kad mokiniai išsiugdytų supratingą ir kritišką žvilgsnį į spektaklį kaip į savarankišką meno kūrinį, todėl svarbu mokyti suprasti, pagrįstai vertinti, suvokti pagrindinius teatro ženklus ir pan. Adolfo Šapokos gimnazijos bendruomenė įsitikinusi, jog organizuodama tiek daug netradicinių pamokų bei įvairių edukacinių išvykų prisideda prie aktyvios, dalyvaujančios, kritiškai mąstančios bei pilietiškos asmenybės ugdymo.

Apie gimnazijos organizuojamas edukacines išvykas plačiau kviečiame skaityti mokyklos tinklapyje https://asg.utena.lm.lt/

 

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos informacija