2017 m. spalio 13 d. Daugiafunkcių centrų vadovų susitikimas Sudeikiuose

2017 m. spalio 13 d. Utenos r. Sudeikių daugiafunkciame centre lankėsi Pasvalio rajono savivaldybės administracijos daugiafunkcių centrų vadovai. Grupę lydėjo Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Stokienė. Svečius domino mūsų centro patirtis: vykdomos veiklos, teikiamos paslaugos, iškilusios problemos bei jų sprendimo būdai.

DSCF3200
DSCF3201
DSCF3260
DSCF32783
1/4 
start stop bwd fwd

Penktus veiklos metus skaičiuojantys sudeikiečiai kolegoms iš Pasvalio pristatė praktiškai patikrintą ir įvertintą patirtį, pasiekimus, problemas, kurias reikia spręsti, iššūkius, su kuriais tenka susidurti savo veikloje, džiaugsmus ir rūpesčius bei ateities perspektyvas. Sudeikių daugiafunkcio centro direktorė Vilma Petrulienė, pristatydama savo įstaigos pokyčius, akcentavo pačių čia dirbančių žmonių pozityvaus požiūrio į kaitas svarbą, daugiafunkcių centrų galimybes teikti paslaugas ir būti naudingiems ne tik vietos bendruomenei. Taip pat buvo diskutuojama aktualia daugiafunkciams centrams tema: platus galimų ir vykdomų veiklų spektras ir nacionalinio lygmens trukdžiai, ribojantys tų galimybių įgyvendinimą ir nuolat verčiantys ieškoti išeičių, kad būtų vykdoma svarbiausia šių įstaigų funkcija – tenkinami vietos bendruomenės švietimo, kultūros, sveikatos, sporto, užimtumo, socialiniai poreikiai.
Svečiai iš Pasvalio pasidžiaugė vietos bendruomenių įtaka daugiafunkcių centrų gyvavimui, veiklos plėtrai, tarpusavio bendravimo ir bendradarbiavimo tendencijoms, partnerystės prielaidoms. Pasvalio rajone veikia 12 daugiafunkcių centrų, kurie įsikūrę uždarytose mokyklose. Centruose renkasi to kaimo ir aplinkinių kaimų vaikai, paaugliai ir jaunimas. Jie turiningai leidžia laisvalaikį, užsiima saviraiška, ruošia pamokas.
Pasvaliečiai ir sudeikiečiai, pasidalinę patirtimis, pripažino, kad vis dėlto dirba labai įdomų, nors ir nelengvą darbą, kuris skatina nuolat tobulėti, keistis, eksperimentuoti ir atrasti.

Sudeikių daugiafunkcio centro informacija