Adolfo Šapokos gimnazijos mokinių bei mokytojų vasariškų darbų kraitis

Vis dar jaučiame vasaros kvapus, pojūčiuose tvinksi vasaros garsai, tebešildo pajūrio gaiva, bet į širdį smelkiasi rudens diena, o kartu ir prasidėję nauji mokslo metai. Vadinasi, dienų maratonas grįžta į savo įprastą ritmą sėkmingai sugrąžinęs mus į klases iš užmiesčio pievų, sodybų. Tačiau darbų šurmuly nenublanksta sodybose skaitytų knygų blyksniai. Jei norite rudenio vakarus praleisti su gera knyga, Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos bendruomenės nariai šį kartą rekomenduoja perskaityti: Simon Clark „Trifidų naktis“, Kate Atkinson „Griuvėsių dievas“, Irvinas D. Yalomas „Kai Nyčė verkė“ ir „Meilės budelis“. Nors idealios atostogos, daugelio mūsų nuomone, turėtų talpinti savyje visus įmanomus malonumus ir jokio darbo, vien tik skaityti būtų nuobodu. Jauniems žmonėms norisi veikti, todėl vasarą mūsų gimnazistų laukė renginiai, paskaitos bei stovyklos.

19897851_840697872747862_287212857_o
19911679_840697856081197_630745181_o
20170621_194941
20170622_194130
20170625_123210
DSC_0065
DSC_0193
1/7 
start stop bwd fwd

2017 metų birželio 21–25 dienomis Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos mokytoja Daiva Dūdėnienė ir keturi mokiniai : Aistė Grašytė, Caden Johnson, Gediminas Kazokas, Augustas Žvirblis, dalyvavo Nacionalinėje debatų akademijoje (NDA) Druskininkuose. Seminarus ir praktinius debatų mokymus organizavo VšĮ Nacionalinio Debatų centro ekspertai ir studentai – buvę pasaulio debatų čempionatų ir kitų tarptautinių debatų turnyrų dalyviai. Mūsų gimnazijos mokiniai šioje stovykloje dalyvauja jau 20 kartą. 2017 m. NDA buvo skirta tarptautinių santykių nagrinėjimui pasitelkiant impromptu debatų metodiką.

2017 m. birželio 27–30 dienomis šeši Adolfo Šapokos gimnazijos mokiniai dalyvavo kino stovykloje „Kartų portretai“ Anykščiuose. Išvykos kuratore buvo gimnazijos bibliotekos vedėja Vida Gudelienė. Dalyviai turėjo galimybę išbandyti meditaciją per garsą ir judesį, iš žinomo operatoriaus ir režisieriaus Mindaugo Survilos sėmėsi žinių apie darbą su kamera, sužinojo įvairių filmavimo subtilybių, dalyvavo filmų peržiūrose, diskutavo apie tai, kaip filmuose skirtingai interpretuojama kartų tema.
Birželio pabaigoje – liepos pradžioje Utenos jaunųjų archeologų klubas su mūsų gimnazijos mokytoju, klubo vadovu Valdu Šukevičiumi priešakyje dalyvavo VšĮ „Kultūros paveldo akademijos“ organizuotoje edukacinėje jaunimo stovykloje Vasaros archeologijos mokykla 2017“. Projekto metu buvo vykdomi archeologiniai tyrinėjimai Dubingių apylinkėse esančiame Jutonių pilkapyne. Taip pat gimnazistai dalyvavo edukaciniuose užsiėmimuose: „Odos dirbiniai“ (meistras M. Švedas), „Senoji juvelyrika“ (meistras P. Rukas), „Povandeninė archeologija“ (lektorė, archeologė E. Pranskėnaitė) ir kt. Dalyviai klausėsi paskaitų: „Profesija – budelis“, „Jutonių, Dubingių pilkapynų archeologiniai tyrimai“.
2017 m. liepos 24–27 dienomis trys mūsų gimnazijos mokinės kartu su biologijos mokytojomis V. Karnickiene bei S. Šinkūniene pagal bendradarbiavimo sutartį su Latvijos Daugpilio 10-ąja vidurine mokykla dalyvavo tarptautinėje vasaros ekspedicijoje, kuri vyko Latvijoje, Daugpilio universitetui (DU). priklausančioje bazėje „Ilgas“. Viešėdamos netoli pasienio su Baltarusija esančioje bazėje merginos ir mokytojos bendradarbiavo su latviais ir baltarusiais, dalyvavo žygyje bei įdomiose integruotose biologijos pamokose.
Dalyvavimas įvairiose veiklose – tai įdomi patirtis, todėl mūsų mokytojai ir mokiniai grįžo su vasariškų darbų kraičiu, kuris suteikė energijos ir minčių veikti. Tad linkime bendruomenės nariams džiugaus požiūrio į darbus, prasmingo buvimo kartu, ir viskas tada bus paprasta bei įdomu.
Plačiau apie šias veiklas kviečiame skaityti mokyklos internetiniame tinklapyje https://asg.utena.lm.lt/.

Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos administracijos informacija