Artėja Europos judumo savaitė

Kiekvienais metais rugsėjo 16-22 dienomis organizuojama Europos judumo savaitė. Europos judriosios savaitės metu organizuojamų renginių tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į neigiamą transporto poveikį aplinkai ir žmonių sveikatai, pakviesti gyventojus išbandyti alternatyvas, galinčias pakeisti automobilį. Šių metų Europos judumo savaitės šūkis – „Dalindamasis pasieksi daugiau" .
Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos iniciatyva bus apdovanojamos Judriausia savivaldybė, Judriausia mokymo įstaiga, Judriausias darbdavys, Judriausia valstybės institucija ir Judriausias pilietis.
Judriausią mokymo įstaigą ministerija rinks pagal savivaldybių pateiktą informaciją, atsižvelgdama į renginių gausą, jų pobūdį. „Judriausias pilietis“ bus renkamas ministerijos Facebook svetainėje, Endomondo programos pagalba, pagal nueitą didžiausią atstumą Europos judumo savaitės metu.

Kilus klausimams dėl dalyvavimo konkursuose kreiptis į ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vyr. specialistę Reginą Kališaitytę, tel. 8 706 63 661 arba elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai .

Kviečiame visas Utenos rajono įstaigas, gyventojus palaikyti šią idėją ir dalyvauti Europos judumo savaitės renginiuose. Dėl dalyvavimo Judriausios mokymo įstaigos rinkimuose ir apie organizuojamus renginius prašome informuoti Utenos rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos ir civilinės saugos skyrių el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai iki 2017 m. rugsėjo 12 d.

http://www.lmnsc.lt/…/up…/files2/judumo%20savaite%202017.pdf