Iniciatyvos „Po mikrokompiuterį visiems Lietuvos vaikams" pristatymas

2017 m. birželio 20 d. Utenos A. ir M. Miškinių viešojoje bibliotekoje buvo pristatyta iniciatyva „Po mikrokompiuterį visiems Lietuvos vaikams". Į pristatymą susirinko Utenos rajono ugdymo įstaigų vadovai, mokytojai, IT specialistai. Renginyje dalvavo ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, kuris yra šio projekto Utenos rajone globėjas bei Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Gintautas Paluckas, kuris remia šią inciatyvą Vilniaus savivaldybėje.

IMG_7342
IMG_7347
IMG_7350
IMG_7385
IMG_7388
IMG_7403
1/6 
start stop bwd fwd

Susirinkusiems inicaityvą pristatė Vilniaus miesto mero patarėjas IT ir atvirų duomenų klausimais Povilas Poderskis, vienas iš projekto „Po mikrokompiuterį visiems Lietuvos vaikams" iniciatorių.
Projekto tikslas iki 2017 m. rugsėjo 1 d. padovanoti visiems Lietuvos penktokams po mikrokompiuterį. Tikimasi, kad ši iniciatyva paskatins mokinius domėtis technologijomis ir rinktis technines profesijas, padės mokytojams integruoti technologijas į pamokas ir prisidės prie Lietuvos ateities kūrimo. „Kodėl dovana – mikrokompiuteriai? Todėl, kad tai yra inovatyvus būdas vaikams pradėti kurti technologijas, skatinti mokinius domėtis programavimu, r robotika, ugdyti loginio mąstymo įgūdžius. Buvo pasirinktas BBC micro:bit kompiuteriukas, nes tai pigus ir paprastas įrankis, suteikiantis dideles galimybes bei padedantis atskleisti įvairius mokinių talentus," – kalbėjo Povilas Poderskis. Projekto nauda – neabejotina. Ji pasieks 30 tūkst. vaikų, bent 60 tūkst. tėvų ir artimųjų, 1200 mokyklų ir bendruomenių.
Projekte jau dalyvauja Vilniaus, Varėnos, Visagino, Molėtų, Alytaus, Kazlų rūdos mokyklos.
Povilas Poderskis atsakė į susirinkusiųjų klausimus ir pademonstravo praktinį mikrokompiuterio naudojimą bei drąsiausiems mokytojams, dalyvavusiems bandant šį įrenginuką, bei iniciatyvos Utenos rajone globėjui Alvydui Katinui padovanojo po mikrokompiuterį.