Utenos rajono savivaldybės muziejininkų ir bibliotekininkų išvyka

logo2017 06 bibliotekininkuUtenos švietimo centras vykdo projektą „Kūrybiškumo ir bendruomeniškumo stiprinimas“, kurio veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Pagal projektą šių metų gegužės 30-31 dienomis Utenos rajono savivaldybės muziejų ir bibliotekų darbuotojai vyko į edukacinę išvyką „Inovatyvios kultūros veiklos ir jų organizavimo ypatumai“. Aplankėme Kauną, Klaipėdą ir Telšius. Pirmiausia vykome į Kauno miesto muziejaus Lietuvių tautinės muzikos skyrių. Bendraudami su skyriaus vedėja Gintare Dusevičiūte – Neimontiene ir kitomis muziejaus darbuotojomis, sužinojome apie inovatyvių technologijų taikymą muziejų veikloje, kultūrinių paslaugų organizavimo ypatumus, gėrėjomis muziejaus ekspozicijomis, kurias galima liesti, bandėme „kalbėtis“ su senaisiais tradiciniais lietuvių muzikos instrumentais, dainavome lietuvišką sutartinę, klausėmės šiuolaikinio folkloro.
Renovuojamas Klaipėdos Jūrų muziejus sužavėjo šiuolaikine edukacine klase ir čia vykdomomis veiklomis, apie kurias pasakojo muziejaus specialistė Joana Čėsnaitė.

Lankydamiesi renovuotoje Telšių rajono savivaldybės Karolinos Praniauskaitės viešojoje bibliotekoje, džiaugėmės ir šios bibliotekos erdvėmis, ir veikla, ir pažintimi su mylinčiomis savo darbą darbuotojomis, ir, be abejo, prisiminėme šio krašto poetės Karolinos Praniauskaitės sąsajas su Utena.
Geros nuotaikos bei naujų įspūdžių lydimi keliavome po Lietuvą, lankėme ne tik muziejus, bibliotekas, bet ir kitus kultūros objektus, grožėjomės nuostabia Lietuvos gamta, iš arčiau susipažinome su Žemaitijos istorija ir, žinoma, džiaugėmės, kad Lietuvoje yra tiek daug mylinčių ir puoselėjančių savo kraštą kūrybingų žmonių. Išvykoje įgytos patirtys, užmegzti ryšiai bus naudingi naujoms projektinėms veikloms, tolimesniam darbui ir bendradarbiavimui.

Informaciją parengė Utenos švietimo centro metodininkė, projekto vadovė Ramunė Dasevičienė