2017 m. balandžio 28 d. renginys „Šokam po Saule“ Utenos „Saulės“ gimnazijoje

DSC 03482017 m. balandžio 28 dieną, visai prieš Tarptautinę šokio dieną, Utenos „Saulės“ gimnazijoje džiaugsmingai praūžė renginys „Šokam po Saule“, į kurį gimnazijos bendruomenę, šokių kolektyvus iš visos Utenos ir net Varėnos sukvietė šios gimnazijos šokėjai su vadove Regina Bernotiene.
Šventės pradžia buvo paslaptinga ir netikėta. Renginį pradėjo „Saulės“ gimnazijos šokių grupė „Tandemus“ su šokiu „Užkalbėjimas“. Šis šokis tarsi užbūrė visus žiūrovus ir palaimino nekantraujančius pasirodyti kitus šokių kolektyvus. Po vedėjų Arno Stundžios ir Ramintos Kairionytės komentarų, kurie, beje, džiugino visą renginį, pasirodė jaunieji Rapolo Šaltenio progimnazijos šokėjai „Erdvė“ su tiesiog švytinčia mėlyna spalva ir be galo ritmingu pasirodymu „Minčių ritmu“.

Toliau renginį paįvairino Aukštakalnio progimnazijos liaudiškų šokių grupės labai nuotaikingas lietuviškas šokis „Samanio polka“, bylojantis, kad tradiciški lietuviški šokiai tikrai neužšalo laike ir gyvuoja net šiais laikais. Po tokio autentiško šokio savo jaunatviška dvasia patraukė Krašuonos progimnazijos šokių kolektyvo „Stella“ pasirodymas gan linksmu pavadinimu „Bon bonkės“. Toliau sekė visuomet turinčios kuo nustebinti renginio šeiminkės – „Tandemus“ merginos, sušokusios aistringą ir žiūrovus be žado palikusį šokį „Me too“. „Tandemus“ grupei nenusileidusios Dauniškio gimnazijos šokėjos iš kolektyvo „DiaDance“ sulaukė audringų publikos aplodismentų po šokio, pavadinimu „London“. O ko gero, pats energingiausias šokis, pavadintas „Little mix“, buvo jauniausių šventės dalyvių iš Vaikų ir jaunimo užimtumo centro šokių grupės „Erus“.

Po beveik valandos nuostabaus reginio salė buvo tiesiog užkrėsta šokio virusu, tad atėjo laikas pajudėti ir savo geriausius šokių judesiukus pademonstruoti ir publikai. Scena staiga tapo tarsi diskoteka, kai iš publikos buvo išrinkta grupė jaunuolių, kurie nekantravo pašėlioti pertraukėlėje, pavadintoje „Judesio improvizacijos”. Kiekvienas, parodęs savo geriausius žingsnelius, gavo po saldų prizą, o „Saulės“ gimnazijos talismanas Sauliukas išrinko labiausiai jam patikusią šokėją ir dovanojo pačią saldžiausią dovanėlę. Petrauka nesibaigė, pasirodo, tai buvo tik pradžia, nes visa salė buvo pakviesta nuotaikingajam „Flashmob’ui”.
Publikai išsikrovus, toliau tęsėsi artistiškieji šokių pasirodymai. Savo kurtą kompoziciją pademonstravo „EX-Tandemus“ panelės. Urtė Bernotaitė, Patricija Bernotaitė ir Monika Čekaitė šoko pagal šiuo metu labai populiarią dainą, kurios pavadinimas „Shape of you“. Merginos, paklaustos, kodėl vis sugrįžta į gimnaziją, atsakė, kad „Saulės“ gimnazija joms kaip antri namai, o mylimas „Tandemus“ kolektyvas kaip antra šeima, todėl dažnai čia lankosi. Ko gero, panašiai mąsto ir pernai baigusi gimnaziją renginio vedėja Raminta Kairionytė. Ji su buvusia bendraklase Ligita Bartaškaite sušoko savo pačių specialiai šiam renginiui sukurtą itin menišką šokį „Laisva kaip paukštis“. Po tokių pasirodymų, kuriuose pasirodė vien merginos, norėjosi pamatyti ir vaikinų. Ilgai laukti nereikėjo, nes toliau dvi poros „Saulės“ gimnazijos abiturientų šokiu „Bailar“ pademonstravo, jog šokėjams tikrai nereikia sparnų, kad galėtų skrajoti!
Paskrajoję padebesiais, sugrįžome į pilką realybę, nes paskutiniai, bet tikrai ne blogiausi, pasirodė svečiai iš Varėnos – „Šokio teatro laboratorija 45°“. Šio kolektyvo vadovė Daiva Pelėdaitė, taip pat buvusi saulietė, šokių kolektyvo „Tandemus“ šokėja, sukūrė šokį – teatrinį pasirodymą, pavadinimu „VIP HIPnozė“, kuris kvietė atkreipti dėmesį į šių laikų rimtas visuomenės problemas. Šis pasirodymas privertė susimąstyti apie mūsų dabartį ir ateitį.
Šventės pabaigoje renginio organizatorė Regina Bernotienė padėkojo ir įteikė dovanėles bei padėkas visiems, pasirodžiusiems ant scenos ir padėjusiems rengti šventę. Šis renginys pademonstravo, koks nuostabus dalykas šokis, kad jis išties, anot įtakingos amerikiečių moderniojo šokio šokėjos Martos Graham, paslėpta sielos kalba. Ačiū renginio organizatoriams ir visiems dalyvavusiems kolektyvams už puikią šventę!

Rimtautė Emilija Rastenytė, 1a