Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro Robotikos būrelio komanda „Vėjavaikiai“ „Robotiados 2017“ II vietos laimėtoja

Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro Robotikos būrelio komanda „Vėjavaikiai“ „Robotiados 2017“ II vietos laimėtoja 2017 m. kovo 24 d. Utenos vaikų ir jaunimo užimtumo centro Robotikos būrelio, vadovaujamo mokytojo M. Grašio, komandos „Vėjavaikiai‘‘ ir „Vėjavaikiai 2‘‘ dalyvavo didžiausioje Lietuvos robotikos šventėje Robotiada 2017, kuri vyko Vilniaus Siemens arenoje. Šiais metais į renginį atvyko daugiau negu 70 mokinių komandų iš visos Lietuvos. Komandos Firs LEGO Leangue ture varžėsi dėl teisės vykti į Daniją, atstovauti Lietuvai pasaulinio lygmens robotikos renginyje.

Džiaugiamės ir didžiuojamės komanda „Vėjavaikiai“ Robotiados 2017 Firs LEGO Leangue turo II vietos laimėtoja.
Varžybos vyko 3 etapais: dalyvių komandos susitinko esminių vertybių išbandyme, vykdė tiriamąjį projektą ir kovėsi robotų lauke. Esminių vertybių išbandyme komandos pademonstravo atidumą ir komandinio darbo įgūdžius, kituose etapuose – matematikos, fizikos, robotikos žinias.
Robotiada - renginys vienijantis mokinius, robotų kūrėjus, verslą, švietimo atstovus ir visą išmanią visuomenę. Džiaugiamės, kad garsiname Utenos vardą nacionaliniuose renginiuose.

Centro metodininkė R. Beresnevičienė