Į Tauragnus - išsiaiškinti, kuris geriausias

Kasmet kovo 16 d. Utenos Krašuonos progimnazijos Tauragnų Eugenijos Šimkūnaitės skyriuje minime Knygnešio dieną. Šiemet ši diena ir mums, ir dideliam būriui Utenos rajono ketvirtokų buvo išskirtinė, nes Tauragnuose vyko lietuvių kalbos olimpiada, į kurią varžytis suvažiavo iš beveik visų rajono ugdymo įstaigų išrinkti geriausiai mokantys gimtąją lietuvių kalbą ketvirtokai. Ketvirtokus lydėjo jų mokytojai, taip pat kartu su jais atvyko ir Utenos savivaldybės Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyr. specialistė Zita Sabelkienė bei Utenos Krašuonos progimnazijos direktoriaus pavaduotoja Laima Telksnienė.

PIC_0003
PIC_0007
PIC_0013
PIC_0908
1/4 
start stop bwd fwd

Tiek svečių toli gražu ne kasdien sulaukiame, tad labai norėjosi deramai priimti, tinkamai pasveikinti ir prisistatyti. Susirinkusius eilėmis apdovanojome, apie savo klasės veiklas papasakojome. Kol vyko olimpiada, kol susikaupę mokiniai atsakingai sprendė rimtas užduotis, juos atlydėję mokytojai svečiavosi Tauragnų krašto muziejuje. Viešnias maloniai pasitiko ir pora valandų nuoširdžiai su jomis bendravo muziejininkė Gražina. Ji pristatė unikalius Tauragnų seniūnijos lankytinus gamtos kampelius, po Gesės vyšnių sodą pavedžiojo ir nuostabiai skania duonos sriuba pavaišino, kurią pagal seną vaikystės receptą išvirė. Jei nesate ragavę, užsilenkite pirštą, kad kada nors būtinai privalote tai padaryti - skonis tikrai ypatingas. Į sriubos puotą užduotis įveikę sugužėjo ir ketvirtokai. Muziejų apžiūrėjo, su Tauragnais plačiau susipažino, sriubos prisivalgė. Tikimės, kad ne tik mums svarbi ir gera diena buvo, bet ir visiems mūsų svečiams. Jei dar kuris kokią naują mintį pasigavo, naujų žinių įgavo, šypseną užsiaugino, tada sakome - verta kartoti.
Sveikiname ir džiaugiamės olimpiados nugalėtojais: 1 vieta - Rugilė Mačionytė, Utenos Vyturių progimnazija, mokytoja Rasutė Stauskienė, 2 vieta - Kotryna Tautginaitė, Utenos Krašuonos progimnazija, mokytoja Rita Rimšelienė, 3 vieta - Ugnė Šimkaitytė, Utenos r. Užpalių gimnazija, mokytoja Birutė Damauskienė.

Utenos Krašuonos progimnazijos Tauragnų Eugenijos Šimkūnaitės skyriaus mokytoja
Aldona Tartilienė