2017 m. vasario 24 d. kviečiame dalyvauti Nacionaliniame diktante

diktantasNacionalinio diktanto organizatoriai ir projekto partneriai lietuvių kalbos mylėtojus kviečia rašyti jau dešimtą kartą organizuojamą Nacionalinį diktantą. VšĮ Pilietinės minties instituto organizuojamas Nacionalinis diktantas vyks vasario 24 dieną 10 valandą. Diktantas bus transliuojamas per LRT radiją. Kviečiame visus lietuvių kalbos mylėtojus skirti 45 minutes savo laiko pasitikrinti kalbos žinias. Pirmą kartą diktantas organizuojamas penktadienį. Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.
Nacionalinis diktantas organizuojamas kartu su ilgamečiais projekto partneriais – DELFI, LRT, AB Lietuvos paštu, Švietimo ir mokslo ministerija, Užsienio reikalų ministerija, Valstybine lietuvių kalbos komisija, Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka. Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai. Diktantą bus galima rašyti kartu su savo kolektyvo nariais darbo vietoje, savo mokykloje, savivaldybėje. Diktantą savo darbo vietoje rašysiantys įmonių ir organizacijų darbuotojai savo darbus viename voke siunčia tiesiai konkurso organizatoriams. Diktanto tekstas bus paskelbtas 2017 m. vasario 27 d. svetainėse www.diktantas.lt, DELFI ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais).

Daugiau informacijos: www.diktantas.lt