Kalėdiniai renginiai „Saulės“ gimnazijoje

Kalėdiniai renginiai Utenos „Saulės" gimnazijojeKalėdos – didžiosios metų šventės. Šventės, kai iš po blizgesio ir spindesio ištraukiame tai, kas brangiausia – gerumą, nuoširdumą, meilę. Ir tuomet suprantame, kad kartais trūksta tiek nedaug – gal tik gero žodžio ar šypsenos, o gal tik šilto, jaukaus pabuvimo kartu. Toks pabuvimas artėjant šventėms ir buvo organizuojamas „Saulės“ gimnazijoje. Tą vakarą į aktų salę rinkosi pirmokai gimnazistai kartu su savo tėveliais ir mokytojais. Gimnazijos direktorė Nijolė Zabukienė, sveikindama visus susirinkusiuosius, akcentavo, kad ugdymo rezultatus lemia ne tik dalykiniai susitikimai, pamokos, bet ir bendradarbiavimo nuoširdumas, mokinių, tėvų ir mokytojų pasitikėjimas, bendravimo kultūra.

Siekdama šių tikslų gimnazijos administracija nusprendė telkti kuo tvirtesnę bendruomenę, į jos veiklą įtraukti kuo daugiau tėvelių, skatinti juos būti neabejingus vaikų mokykliniam gyvenimui. Direktorė džiaugėsi, kad tėveliai atsiliepė į kvietimą bendradarbiauti, ir dėkojo Daliai ir Kęstučiui Gyliams už materialinę pagalbą organizuojant renginius ir Astai ir Rolandui Žemaičiams už padovanotas kalėdines eglutes. Dėkojo ir visiems kitiems, sutikusiems kartu praleisti adventinį vakarą, kuriame netrūko mokinių dainų, kūrybinių užduočių, sąmojo ir saldžių vaišių.


Kitą dieną į salę rinkosi mokytojai ir visas gimnazijos aptarnaujantis personalas. Tai buvo graži bendravimo akimirka, sujungusi visus gimnazijos dirbančiuosius, leidusi nors trumpam stabtelėti ir šiltai pasikalbėti prie puodelio kavos. Tą popietę, ko gero, gimė nauja tradicija – atskleisti savo talentą. Prieš porą mėnesių gimnazijoje buvo demonstruojama buvusios mokytojos R. Eidžiulienės piešinių paroda, o šį kartą savo meninio skaitymo sugebėjimais pasidalino mokyklos darbuotoja Danutė Jansevičienė.
Šie du renginiai „Saulės“ gimnazijoje ne tik sužadino kalėdinę dvasią, bet patvirtino amžiną tiesą, pasakytą Antuano de Sent Egziuperi, kad vienintelė vertybė žemėje – žmogaus ryšys su žmogumi.