Adolfo Šapokos gimnazistai – auganti karta, neabejinga teatrui

Mes, suaugusieji, puikiai suprantame, jog vaiką laiku atvedę į jo amžiui skirtą spektaklį, galime užauginti puikų teatro žiūrovą, turėsiantį galimybę pažinti bei tinkamai vertinti profesionalų meną, kultūringai praleisti laiką. Suprantame, jog teatras prisideda prie jauno žmogaus ugdymo ir padeda jam jaukiau jaustis greta kitų, t.y. kurdami, vaidindami, žiūrėdami spektaklį mūsų mokiniai atsikrato kompleksų, baimių, tampa artimesni ir emociškai turtingesni, lavina vaizduotę, reiškia savo nuomonę įvairiais klausimais.

DSC02811
DSC02829
DSC02830
DSC02831
DSC02832
DSC02843
DSC02846
DSC02847
DSC02848
1/9 
start stop bwd fwd

2016 m. gruodžio 1 d. vakarą 30 mūsų gimnazijos mokinių Jaunimo teatre žiūrėjo režisierės Olgos Lapinos sukurtą spektaklį „Bėgikas“ pagal šiuolaikinio švedų dramaturgo Mattiaso Anderssono to paties pavadinimo pjesę, kuriame keliami itin aktualūs klausimai, pavyzdžiui, ar pavyksta jaunam žmogui, besiformuojančiai asmenybei, pritapti atšiauriame ir ciniškame pasaulyje. Spektaklį smagu buvo žiūrėti dar ir dėl to, kad jame vaidino buvęs mūsų gimnazistas, dabar Jaunimo teatro aktorius Ignas Ciplijauskas ir iš Utenos krašto kilusi Rasa Marazaitė.

2016 m. gruodžio 7 d. Adolfo Šapokos gimnazijoje vyko integruota pamoka – kultūrinis renginys „Valanda su Šekspyru“, skirtas 400-osiomsViljamo Šekspyro mirimo metinėms paminėti. Kaip sakė trečios klasės gimnazistas Laurynas, šis renginys buvo organizuojamas norint išreikšti autoriaus kūrybos grožį bei parodyti, kad jis nėra šiuolaikinio jaunimo pamirštas. Gimnazistų improvizacija tapo savotišku įrodymu, jog sonetus galima ne tik deklamuoti, skaityti, bet ir atlikti šiuolaikiškai, t.y. repuoti, dainuoti. Kiti epizodai („Romeo ir Džiuljeta“, „Julijus Cezaris“, „Hamletas“) pasirinkti tam, kad būtų išreikštas autoriaus, kaip dramaturgo, genialumas − kupini meilės dialogai, tragiškumas, žmogaus mąstymas apie būtį. Santykiai su aplinkiniais nepraranda grožio net po daugelio metų.
Gruodžio 8 dieną visas būrys pirmų, antrų, trečių klasių gimnazistų Menų spaustuvėje (Vilnius) žiūrėjo spektaklį „Neišmoktos pamokos“ – tai spektaklis-koncertas, kurio pagrindu tapo įkvepianti Aleksandr Špilevoj pjesė, kuriai naujų, ypač ryškių spalvų ir akcentų suteikia teatro ir indie rock muzikos sintezė. Keturi aktoriai, penki muzikantai ir dvylika muzikinių – tekstinių kompozicijų, susijungiančių į vieną istoriją, skatinančią žiūrovus iš naujo mokytis dalykų, kurių kažkodėl nemokė mokykloje.
Gruodžio 15 dieną pirmų klasių mokiniai Kauno valstybiniame teatre žiūrėjo 2 dalių miuziklą „Grafas Montekristas“ – didinga istorija apie meilę, išdavystę, teisingumo siekį ir kerštą. Spektaklis vyko tarsi vienu kvėptelėjimu, nes statytojai sumaniai varijavo muzikine stilistika, kūrė plačios paletės emociją, išryškinančią tragiškas, o kartkartėm ir komiškas spektaklio situacijas. Įspūdį stiprino scenografijoje taikomos šiuolaikinės moderniosios technologijos.
Apie mūsų gimnazistų laisvalaikį daugiau galite skaityti mokyklos internetiniame tinklapyje https://asg.utena.lm.lt/

 

Gimnazijos administracijos informacija