Jeruzalės spalvos puošia Utenos kraštotyros muziejų

Parodos pristatymo dalyviaiVioleta Develienė
2016 m. lapkričio 30 d. Utenos rajono savivaldybės administracijoje lankėsi ir su meru Alvydu Katinu susitiko Izraelio ambasados Lietuvoje ambasadorius Amir Maimon, lydimas vertėjos, ambasados specialistės Lianos Jagniatinskytės. Mero ir ambasadoriaus susitikime taip pat dalyvavo Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, vyr. specialistė Zita Sabelkienė. Ambasadoriaus Amir Maimon vizito tikslas Utenoje – dalyvauti Utenos rajono savivaldybės mokyklų mokinių piešinių konkurso „Piešiame Jeruzalę“ darbų parodos atidaryme, vykusiame Utenos kraštotyros muziejuje.

Konkurso organizatorė Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vyr. specialistė Zita Sabelkienė pasveikino susirinkusius, papasakojo kaip sekėsi organizuoti konkursą, pristatė konkursantus. 2016 m. spalio 12 d. Utenos rajono savivaldybės mero potvarkiu Nr. MP-59 „Dėl Utenos rajono savivaldybės mokinių piešinių konkurso „Piešiame Jeruzalę“ organizavimo“ buvo sudaryta vertinimo komisija iš mokyklų, savivaldybės ir ambasados atstovų bei patvirtinti konkurso nuostatai. Šiuo konkursu ugdoma mokinių pagarba, tolerancija kitoms tautoms, suteikiamos žinios apie Izraelio istoriją ir kultūrą. Veikloje dalyvavo visos 14 Utenos rajono bendrojo ugdymo mokyklų ir Utenos dailės mokykla. Komisijai pristatytas 241 darbas, piešiniai buvo vertinami trijose amžiaus grupėse, atsižvelgiant į temos suvokimą, interpretavimą, idėjos originalumą, kūrybiškumą ir meninę raišką. Mokiniai piešė ne tik dailės pamokose – Utenos mokyklose vyko ir integruotos dailės, tikybos, istorijos pamokos, Tolerancijos dienos renginiai.


Parodos atidaryme dalyvavę Izraelio valstybės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvai Amir Maimon ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas apdovanojo konkurso laureatus už originalias idėjas, mokytojus už mokinių kūrybiškumo ir meninės saviraiškos puoselėjimą. Izraelio ambasadorius Amir Maimon padėkojo uteniškiams už parodą, kurioje atsispindi trijų religijų šventovė - Jeruzalė ir įteikė padėkas ne tik laureatams, bet ir visiems konkurso dalyviams. Jaukiame susibūrime skambėjo žydų dainos ir smuiko melodija, buvo žiūrimas filmas apie Jeruzalę.
Utenos kraštotyros muziejaus ekspozicijų salėje eksponuojami vertinimo komisijos atrinkti geriausi Utenos rajono savivaldybės mokinių piešinių konkurso „Piešiame Jeruzalę“ darbai. Kviečiame apsilankyti.