Naktis mokykloje

Naktis mokyklojeEsame įpratę manyti, jog mokykloje mokiniai ugdomi tik dieną, o vakarus ir naktis jie praleidžia namuose su tėvais. Tačiau 2016 m. lapkričio 18, 19 d. Vyžuonų pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai nutarė suorganizuoti renginį „Naktis mokykloje“.
Naktį mokykloje gali būti ir smagu, ir baugoka tuo pačiu, bet gyvenime juk taip pat pasitaiko visko. Ne, negalvokite, kad pas mus pernakt vyko pamokos. Kad būtų įdomiau, mes netgi svečių pasikvietėme.
Renginys prasidėjo 18 valandą. Visi renginio dalyviai susirinko į didžiausią mokyklos patalpą – sporto salę. Čia išsirikiavo mokiniai, klasių auklėtojai, mokyklos direktorius bei pavaduotoja ir mūsų svečiai, Utenos apskrities šauliai su savo vadais plk. P.Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės vyr. mokymų specialistu Edvardu Zavacku.

Naktis mokyklojeMokyklos direktorius R. Žvirblis, direktoriaus pavaduotoja ugdymui R. Morozovienė ir renginio organizatorė, 6 klasės auklėtoja V. Valančauskienė, pristatė „Nakties mokykloje“ taisykles, supažindino su renginio tvarka ir visi dalyviai buvo suskirstyti į keturias mišrias komandas, sudarytas burtų keliu. Kiekvienas komandos dalyvis viso renginio metu ant rankos nešiojo tam tikros spalvos raištį: geltoną, žalią, raudoną ar mėlyną. Taip ir vadinosi komandos: geltonųjų, žaliųjų, raudonųjų ir mėlynųjų. Pirmiausia komandos išsirinko savo kapitonus ir paruošė trumpus prisistatymus. Beveik visų komandų prisistatymuose vyravo optimizmas – susirinkusieji ruošėsi nugalėti sportinėse varžybose, būti drąsūs, draugiški ir laimingi.Naktis mokykloje

Pirmoji renginio komandinė rungtis buvo krepšinio varžybos. Varžyboms teisėjavo mokyklos direktorius. Čia pirmąją vietą iškovojo mėlynųjų komanda, antrąją – raudonųjų, trečiąją – žaliųjų, o geltonieji liko ketvirti. Ypač arši kova užvirė tarp pirmosios ir antrosios vietų laimėtojų, prireikė net dviejų pratęsimų, kol paaiškėjo tikrieji nugalėtojai.

Po krepšinio varžybų šauliai susirinkusius pakvietė sudalyvauti šauliškose estafetėse, kurių metu teko išbandyti savo jėgas sukraunant kuprinę, ją nešant ir iškaunant. Čia pamatėme, kas iš tiesų yra miklus ir pasiruošęs visokiems išbandymams, o kam dar reikia ugdyti jėgas, ištvermę ir miklumą.
Pasportavus visų laukė ramesnė rungtis – muzikinė viktorina. Šią viktoriną laimėjo -mėlynieji. Tačiau jų gautu prizu, saldainiais, vaišinosi visi. Tad galime teigti, jog nugalėjo draugystė. Na o nenorėję viktorinoje dalyvauti mokiniai kartu su keletu mokytojų tuo metu triūsė virtuvėje ir patys gamino sau vakarienę. Sočiai pavakarieniavę išsiskirstėme kas kur, pagal savo pomėgius. Meno mėgėjai rinkosi į septintos klasės auklėtojos, dailės mokytojos V. Jermakienės organizuotą darbų iš gipso pamokėlę ir pasigamino nuostabius angelus, kurie juos saugos visą būsimą adventinį laikotarpį, o gal ir visą gyvenimą. Sportininkai nenurimo ir rinkosi žaisti futbolo. Šauliai visus kvietė išbandyti akies taiklumą šaudant į taikinius. Šokėjai mokėsi šokti penktokų organizuotose šokio pamokose.
Naktis mokyklojeKiekvienais metais vykstančiame renginyje „Naktis mokykloje“ pati laukiamiausia rungtis būna šaulių organizuojamas naktinis žygis po Vyžuonų apylinkes. Taip nutiko ir šį kartą. Žygis būna pakankamai sudėtingas, tad ne visi išdrįsta jame dalyvauti. Šįkart grįžtančiųjų daugiau nei valandą laukusieji mokykloje žiūrėjo filmus ir nerimavo, ar kas nenutiko išėjusiems. O paaiškėjo, jog tikrai nutiko – juos buvo išgąsdinę priešai – iš anksto paruošta pasala. Bet šaunieji renginio dalyviai sėkmingai susitvarkė su visomis kliūtimis ir laimingai grįžo į mokyklą.
Po naktinio žygio šiek tiek pailsėję mokiniai ir mokytojai dar rinkosi į naktinį šokių vakarą, šnekučiavosi, dalijosi patirtais įspūdžiais. Taip praėjo visas renginys. Kai kurie paryčiui nuėjo miegoti į klases, kai kurie sėkmingai sulaukė septintos valandos ryto ir išsiskirstė į namus. Pasirodo, ugdyti savo gebėjimus galima ne tik dieną, bet ir naktį. O kartais tai daryti naktį netgi įdomiau.

Mokytoja S. Nagienė