Vyturių progimnazijos svečiai iš Vilniaus JTC keliauja Antano ir Motiejaus Miškinių takais

2016 m. spalio 15 dieną į Utenos Vyturių progimnaziją atvyko jaunųjų turistų būreliai iš Vilniaus Simono Daukanto progimnazijos, Jeruzalės mokyklos, J.Basanavičiaus gimnazijos ir kraštotyros būreliai iš Gerosios Vilties progimnazijos, Viršuliškių mokyklos ir „Ryto“ progimnazijos. Džiaugiamės, kad šį gausų būrį į mūsų kraštą atlydėjo buvusi mūsų mokyklos mokinė, Vilniaus jaunųjų turistų centro direktoriaus pavaduotoja Aušra Dirsė.
Vyturiukai ir svečiai dalyvavo edukacinėje-pažintinėje išvykoje „A. M. Miškiniai - Utenai ir pasauliui“.
Vyturių progimnazijoje vilniečius pasitiko mokyklos direktorė Edita Kadūnienė, mokytojos ir pradinukų folkloro grupė. Susirinkusieji klausėsi dainų ir pasakojimų. Ypač sužavėti 3a klasės mokinio Igno Petravičiaus šmaikščiu pasakojimu aukštaičių tarme (ne visi svečiai galėjo pasakyti, ką reiškia žodžiai „videlčius“, „kaptūras“, „pasdaboja“ ir kt.), mokėsi aukštaitiškų dainų. Mokytojai iš Vilniaus grožėjosi mokykla, pasisėmė minčių ir idėjų.

DSCF2337
DSCF2356
DSCF2378
IMG_4983
IMG_5011
IMG_5024
IMG_5031
1/7 
start stop bwd fwd

Važiuodami į A. M. Miškinių literatūrinę-etnografinę sodybą, svečiai džiaugėsi saulėta diena, nuostabia Utenos krašto gamta. Sodyboje renginio dalyviai išgirdo įdomių pasakojimų apie poeto Antano Miškinio gyvenimą, savo rankomis galėjo paliesti unikalius daiktus, dalyvavo edukacinėje programoje apie spaudos draudimo metų mokyklą. Teko ir fizinių bausmių patirti, ir ant žirnių paklūpėti, ir kvailio etiketę užsikabinti...
Kartu su vyturiukais Vilniaus moksleiviai sprendė kryžiažodžius apie Lietuvą ir Uteną, žaidė žaidimus, vaišinosi arbata. Mūsų svečiai dar lankėsi Utenos A. M. Miškinių viešojoje bibliotekoje, Utenos kraštotyros muziejuje, vaikščiojo Dauniškio ežero pakrantėmis. Mokiniai galėjo daugiau sužinoti vieni apie kitus ir pasidžiaugti gražia draugyste.
Projektą vykdė pradinių klasių mokytojos Aldona Guobužienė, Almantė Šimonėlienė, Loreta Januškevičienė ir Aldona Belopetravičienė.


Vyturių progimnazijos mokytojos Aldona Belopetravičienė ir Aldona Guobužienė