Apdovanoti gražiausiai nupiešusieji šeimos gydytojus

Nacionaliniame piešinių konkurse „Mano šeimos gydytojas“, kurį organizavo ligonių kasos, skirtą Tarptautinei šeimos dienai paminėti, aktyviai dalyvavo Vyturių progimnazijos pradinių klasių mokiniai. Vaikai piešė rūpestingus, atsidavusius savo darbui, šiltus ir malonius žmones su baltais chalatais. Tai jie rūpinasi nuo pat gimimo kiekvieno sveikata, moko teisingai gyventi. Sveika šeima – laiminga šeima.
Už piešinio spalvingumą apdovanota Austėja Valiulytė 2b klasės mokinė (mokytoja Loreta Januškevičienė). Jai įteikta padėka ir Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro prizas – kvietimas į spektaklį.

2016-05-12_pieseme_seimos_gydytojus2
2016-05-12_pieseme_seimos_gydytojus3
2016-05-12_pieseme_seimos_gydytojus_1
1/3 
start stop bwd fwd

Aktyviausia piešinių konkurse Utenos rajone buvo 2a klasė (mokytoja Aldona Belopetravičienė). Ji apdovanota Aukštaitijos nacionalinio parko ir Labanoro regioninio parko direkcijos prizu – kvietimu klasei dalyvauti edukacinėje programoje „Vaistingieji augalai“ su nakvyne Meironių Gamtos mokykloje (Ignalinos r.).
Laimėtojai 2016 m. gegužės 12 d. vyko į Panevėžio savivaldybę. Šventėje dalyvavo Komisijos nariai, savivaldybių, visuomenės sveikatos biurų, mokyklų atstovai, konkurso dalyvių šeimos nariai. Savivaldybėje eksponuota 13 nugalėtojų piešinių, šventės dalyvius menine programa sveikino Panevėžio pradinės mokyklos mažieji dainininkai ir šokėjai.
Visi laimėtojai apdovanoti kalendoriais, atvirlaiškiais su konkurso nugalėtojų piešiniais, kuriuos kiekvienas vaikas galėjo parsinešti namo ir įteikti artimiesiems. Tikimasi, kad atvirlaiškius gavę suaugusieji atkreips dėmesį į tai, kas juose parašyta ir geriau supras, koks svarbus yra šeimos gydytojas.

Pradinio ugdymo mokytojos Loreta Januškevičienė ir Aldona Belopetravičienė