Jaunųjų IT žinovų konkursas Utenos „Saulės“ gimnazijoje

2016 04 142016 m. balandžio 14 dieną Utenos „Saulės“ gimnazijoje vyko informacinių technologijų konkursas 5-8 klasių mokiniams. Jau antrus metus iš eilės šį renginį organizuoja „Saulės“ gimnazijos IT mokytojai – Neringa Matkevičienė, Audrius Matkevičius, Jolita Pakalnytė. Šiemet jame dalyvavo visų Utenos miesto progimnazijų, Daugailių pagrindinės mokyklos bei Užpalių gimnazijos mokiniai. Mokyklų komandos atvyko paruošę namų darbus – pasigaminę plakatą ir sugalvoję šūkį. Rengdami šį konkursą organizatoriai norėjo, kad mokiniai ne tik parodytų savo žinias bei gebėjimus, bet kad renginys dalyviams būtų įdomus, interaktyvus, o po jo neliktų pralaimėjimo kartėlio. Todėl konkurso taškai buvo skaičiuojami stalo žaidimo principu, tad komandoms kartais reikėjo ir fortūnos palaikymo.

Ką gi veikė renginio dalyviai? – sprendė kryžiažodį ir rebusą, atliko teorinių IT žinių testą bei praktinį Word darbą, žaidė kompiuterinius loginius žaidimus. Daugiausiai sėkmės pareikalavo kapitonų rungtis, kur mokiniai sukdami „Laimės ratą“ ir rinkdami taškus, raidę po raidės spėjo IT sąvokas. Pertraukėlėse tarp užduočių konkurso dalyviai sužinojo įdomybių apie IT, pažiūrėjo kelis video. Vienas iš jų – apie virtualios realybės akinius, kuriuos po renginio dalyviai netgi galėjo išbandyti.
Nors pasiruošimas konkursui iš rengėjų pareikalavo nemažai pastangų, tačiau „Saulės“ IT mokytojai ir jiems talkinę 3b klasės mokiniai mano, kad renginys buvo visiems įdomus ir naudingas. Mokiniai išbandė save įveikdami praktines ir teorines užduotis, o konkurso organizavimas žaidimo principu nepaliko nusivylusių pasiektais rezultatais.