Muzikuojančių šeimų festivalis-konkursas „Gaidų pynė 2016“.

Gaidų pynėKviečiame dalyvauti muzikuojančių šeimų festivalyje-konkurse „Gaidų pynė 2016“. Festivalio konkurso organizatorius - Šv. Kazimiero ordino Utenos apskrities komtūrija, partneris – Utenos muzikos mokykla. Norintys dalyvauti turi: suburti šeimos kolektyvą, sugalvoti jam pavadinimą, pasirinkti muzikos kategoriją, užpildyti ir iki balandžio 30 d. išsiųsti anketą el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo Spam'o, jums reikia įjungti Javaskriptą, kad matytumėte tai (pageidautina - pridėti kolektyvo asmenukę). Anketos forma >>>. Pasiteirauti galima tel. (8 686) 62331, (8 389) 64013 arba (8 389) 61626.

Muzikuojančių šeimų festivalio-konkurso „Gaidų pynė 2016“ dalyvių pasirodymų apžiūra vyks 2016 m. gegužės 13 d. Utenos muzikos mokyklos salėje. Čia nuo 16 val. bus galima repetuoti, o 17 val. prasidės koncertas.

Festivalio tikslas – puoselėti Lietuvoje šeimos muzikavimo tradiciją, stiprinti šeimos narių tarpusavio ryšius, sudaryti sąlygas muzikuojančioms šeimoms ir jauniesiems atlikėjams įgyti sceninės patirties, scenoje kartu su artimaisiais išgyventi saviraiškos džiaugsmą.
Festivalis taip pat plėtoja mokymosi visą gyvenimą idėją, skatindamas nuolatinį mokymąsi, vykstantį bet kuriuo amžiaus tarpsniu. Tad Festivalyje dalyvausiančios muzikuojančios šeimos gaus vertingų muzikos profesionalų patarimų, padėsiančių plėtoti turimus muzikinius įgūdžius.
Taigi, jeigu moki dainuoti ar groti kokiu nors instrumentu, turi mamą, tėtį, brolį ar seserį, močiutę ar senelį, giminių, kurie galėtų muzikuoti kartu, registruokis!

VARŽYTIS GALIMA TRIJOSE MUZIKOS KATEGORIJOSE: akademinė, liaudies, pramoginė.
PAGRINDINĖS SĄLYGOS - festivalyje dalyvauja šeimų ansambliai, kuriuos sudaro įvairių kartų ir įvairaus amžiaus atlikėjai, susieti giminystės ryšiais. Ansamblio sudėtyje gali būti vienas šeimos bičiulis. Ansamblio sudėtyje negali būti daugiau kaip vienas muzikas profesionalas. Dalyvių amžius neribojamas. Ansambliai gali būti pasiruošę savarankiškai arba padedant mokytojams. Ansamblio instrumentinė-vokalinė sudėtis ir dalyvių skaičius neribojamas, bet pasirodyme turi dalyvauti ne mažiau kaip du atlikėjai. Ansamblis turi atlikti ne trumpesnę nei 5 min. ir ne ilgesnę nei 8 min. trukmės laisvą pasirinktą programą.
VERTINIMO KRITERIJAI: Muzikalumas (intonacija, ritmas), meniškumas, originalumas, ansambliškumas, sceninis įvaizdis. Visi rajoninio turo dalyviai bus apdovanoti rėmėjų prizais, gaus dalyvių pažymėjimus.
Respublikinis prizinis fondas: I vieta – 150 eurų, II vieta – 100 eurų, III vieta – 50 eurų. Festivalyje dalyvaujantiems ansambliams bei jų mokytojams ar vadovams bus įteikiamos dovanėlės ir diplomai, padėkos raštai ir suvenyrai. Paskatinimo dovanėlėmis bus apdovanojami geriausiai pasirodę jauniausieji atlikėjai bei suaugusieji, pradėję muzikuoti vyresniame amžiuje. Festivalio pabaigoje numatomos festivalio laureatų koncertinės kelionės į Lietuvos mokyklas ir globos namus. Tai leis dalyviams pasidalinti muzikavimo šeimoje džiaugsmu su kitais, pajusti savo veiklos reikšmingumą ir prasmę ne tik savo šeimos rate.