Utenos mokykla – vaikų darželis „Varpelis“ projektinę veiklą ,,Vanduo“ pristatė Ispanijoje

ValensijojeEUUtenos mokykla – vaikų darželis „Varpelis“ 2015–2017 m. dalyvauja ERASMUS+ programos tarpmokyklinės strateginės partnerystės projekte „Už žaliuojantį pasaulį: leiskim vaikams veikti“. 2016 m. kovo 6-11 dienomis mokyklos 3-4 klasių mokiniai kartu su anglų kalbos mokytoja Grita Morkiene ir pradinių klasių mokytoja Daiva Česnavičiene viešėjo Algemesi mieste, Ispanijoje. Šio trumpalaikio mokymo ir mokymosi vizito pagrindinė tema - „Vanduo“. Visos darželio grupės ir mokyklos klasės darė įvairius bandymus, eksperimentus su vandeniu.

Mokiniai atliko tyrimus apie vandens taupymą, lankėsi UAB „Utenos vandenys“, dalyvavo integruotoje tikybos, muzikos ir pasaulio pažinimo pamokoje Utenos Aukštakalnio progimnazijoje.

Kartu su projekto koordinatore Prancūzija bei šalimis partnerėmis Ispanija, Italija, Graikija bei Lenkija mokyklos mokiniai parengė ir konferencijoje pristatė plakatą „Vanduo“. Buvo sukurtas ir pristatytas filmas apie mokykloje - vaikų darželyje ,,Varpelis“ vykdytas veiklas apie vandenį. Plakate ir filme buvo nagrinėjamos vandens taupymo, valymo ir vandens trūkumo problemos.
Projekto dalyviai susipažino su Ispanijos švietimo sistema, stebėjo mokinių ir darželinukų veiklas. Utenos mokyklos – vaikų darželio „Varpelis“ mokiniai ir mokytojos stebėjo Sant Josep de Calassanq mokyklos mokinių pastatytą miuziklą „Merė Popins“, dalyvavo spaudos konferencijoje pas Algemesi miesto merę, aplankė Valenciją, Alzirą bei Gandią, susipažino su miestų įžymybėmis.
Kitas trumpalaikio mokymo ir mokymosi vizitas 2016 m. gegužės mėnesį vyks Graikijoje.


*Sukurta medžiaga atspindi jos rengėjų, bet ne Švietimo mainų paramos fondo, Europos Komisijos ar jos institucijų požiūrį. Europos Komisija neatsako už šios medžiagos turinį ir galimą panaudojimą.