Pamoka, skirta Kovo 11-ajai

2016 02 03 (01)Utenos „Saulės“ gimnazijoje tapo gražia tradicija prieš kiekvieną Kovo 11-osios šventę pasikviesti svečių. Šiemet netradicinėje pamokoje dalyvavo Utenos rajono mero pavaduotojas Vidmantas Valinčius, kuris apžvelgė vietos savivaldos pokyčius per nepriklausomybės metus.
Jaunam žmogui įdomu, ar jis gali padaryti karjerą gimtajame mieste, kodėl rajono vietos savivaldoje mažai jaunų žmonių, kada bus pradėta kelio Utena-Vilnius rekonstrukcija, kokie jaunimo zonos prie Dauniškio ežero įrengimo planai ir kita.

2016 02 03 (05)Į šiuos ir kitus klausimus dvyliktokai gavo atsakymus atviroje politologijos pamokoje „Utenos rajono tarybos veikla, atkūrus Lietuvos nepriklausomybę“. Mero pavaduotojas Vidmantas Valinčius papasakojo apie Europos struktūrinių fondų lėšų panaudojimą ir pasidžiaugė, kad mūsų rajonas yra lyderis šioje srityje. Pamokos metu dvyliktokai sužinojo ir apie naujus įstatymus, apie tiesioginius miesto merų rinkimus, kas ir kaip skirsto rajono biudžetą, apie komitetų ir administracijos darbą rajono savivaldybėje, jaunimo aktualijas ir problemas mūsų mieste. Diskusijos metu mokiniai suprato, kad gimtasis miestas laukia informacinių technologijų bei techninius mokslus baigusių jaunųjų specialistų. Kad vyktų atsinaujinimo procesas, miestui reikia jaunimo, turinčio patrauklių idėjų verslui ir kultūrai.2016 02 03 (06)
„Baigę mokslus žinome, kur sugrįžti“, – sakė dvyliktokai, kuriems pamoka prabėgo akimirksniu, o nespėti užduoti klausimai prašosi diskusijos tęsinio.
Dėkojame vicemerui Vidmantui Valinčiui už įdomią pamoką.