2016 m. vasario 25 d. Penktoji vaikų lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų šventė „ČIRVIRVYRAS"

Čirvirvyras2016 m. vasario 25 d., jau penktą kartą, Utenos lopšelyje – darželyje „Želmenėlis“ vyko vaikų lietuvių liaudies kūrybos atlikėjų šventė ČIRVIRVYRAS. Šventės svečius dainele apie paukštelių linksmybes pavasarį ir smagiais šokiais pasveikino folkloro ansamblio „Kupolytė“ mažieji kupoliukai.
Šventės organizatorė Elena Kiškienė pasidžiaugė, kad į ČIRVIRVYRĄ susirinko toks gausus būrys mažųjų liaudies kūrybos mylėtojų iš Utenos vaikų lopšelių-darželių „Šaltinėlis“, „Pasaka“, „Saulutė“, „Voveraitė“, „Želmenėlis“, mokyklų-vaikų darželių „Eglutė“, „Varpelis“, Vyturių ir Krašuonos progimnazijų, Rapolo Šaltenio progimnazijos Pakalnių skyriaus, Utenos muzikos mokyklos ir Utenos kultūros centro.

ČIRVIRVYRO šeimininkai Elena Kiškienė ir Valdas Laurinavičius stebėjosi, kad vaikai išmoko ir pasekė tiek daug įdomių, negirdėtų pasakų, sakmių, išdainavo senolių dainuotas daineles, o kanklininkų ir armonikierininkų pirštukai išgavo linksmų melodijų. Liaudiško kolorito šventei suteikė ir aukštaitiška tarmė.
Darželinukus taip pat nudžiugino šventėje apsilankęs tautodailininkas Vytautas Šemelis. Vaikai ne tik pasimatavo jo drožtas klumpaites, bet ir kartu su armonikierininku Valdu, kaukšėdami klumpaitėmis, sugrojo trankią polkutę.
Utenos vaikų lopšelio darželio „Želmenėlis“ direktorė Sigita Balčiūnienė, sveikindama gausų svečių būrį, palinkėjo puikios nuotaikos dabar bei išradingumo ruošiantis kitų metų pasirodymams TRAMTATULYJE. Utenos rajono savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Zita Mackevičienė pasidžiaugė tokia šilta renginio atmosfera, vaikų nuoširdumu ir padėkojo renginio dalyviams bei organizatoriams už lietuvių liaudies kūrybos puoselėjimą.
Po koncerto visi vaikai dar paratavo, padainavo ir, apdovanoti saldžiais bei spalvingais suvenyrais, atsisveikino iki kito karto. Šeimininkai dėkojo šventės rėmėjui UAB Kurklių karjero direktoriui Dainiui Daškevičiui, kuris jau ne pirmi metai remia šį renginį.
Šventėje dalyvavo Utenos mokyklos - vaikų darželio „Eglutė“ vaikai Šukytė Indrė (aukl. Grita Kalytienė ir Rasa Bakšienė), Titas Katinas (aukl. Inga Bitautienė ir Audronė Nikštuvienė), Eimantas Ančius (vad. Danutė Mačiulienė), Titas Godlevskis (aukl. Laima Šakalienė) iš lopšelio – darželio „Saulutė“, Urtė Guigaitė (aukl. Diana Tumėnienė) iš lopšelio – darželio „Šaltinėlis“, Paulina Paurytė (vad. Jolanta Patalauskienė) iš lopšelio – darželio „Voveraitė“, Evita Salanginaitė ir Nojus Araminas (vad. Nijolė Petravičienė), Smiltė Grigaliūnaitė (aukl. Irena Kibickienė) ir Domas Garunkštis (vad. Sigita Jakutavičienė) iš lopšelio – darželio „Pasaka“, Elija Vėžytė (vad. Dalė Pranskūnienė) iš lopšelio – darželio „Šaltinėlis“, Deividas Mažuolis (aukl. Jovita Čepienė) iš Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos Pakalnių skyriaus. Šventėje dalyvavo gausus būrys mūsų darželio vaikučių. Sakmes ir pasakas sekė Gabrielė Petrulionytė ir Tomas Jansevičius (aukl. Gita Juškėnienė), Miglė Kozmenaitė (aukl. Daiva Kažukauskienė), Greta Žuronskaitė (aukl. Janina Mizarienė), Kajus Eismantas (aukl. Adelia Monkevičienė), Albertas Usovas (aukl. Vaida Juškienė), Urtė Darvidaitė (aukl. Regina Girčienė), liaudies daineles dainavo Saulė Leleivaitė, Andrius Kadzevičius ir Emilija Leikaitė (vad. Elena Kiškienė).
Po pietų į darželio salę jau rinkosi pradinukai: Vyturių progimnazijos pasakoriai Arminta Paškauskaitė, Mantas Jarmalavičius ir Ignas Petravičius, kuriuos šventei paruošė mokytojos Regina Rimkienė, Loreta Januškevičienė, Aldona Belopetravičienė; Utenos mokyklos- vaikų darželio „Varpelis“ dainininkės Adelė Neliupšytė ir Gabija Žibėnaitė (mokyt. Audronė Valevičienė); Krašuonos progimnazijos pasakorius Paulius Dirma (mokyt. Birutė Pakšienė); muzikantai Evita Kozmenaitė, Aistė Litinskaitė, Vasarė Liškauskaitė, Raminta Januškevičiūtė, Viktorija Čižaitė, Karolina Maniušytė, Martyna Bikutė, Matas Šuminas, Paulius Dirma, Lukas Gaižutis ir Jokūbas Paradnikas iš Utenos muzikos mokyklos folkloro ansamblio „Sietynas“, kuriuos ruošė mokytoja Rima Garsonienė ir Utenos kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro studijos dainininkės Miglė Magylaitė , Arvilė Balčiūnaitė ir Audra Šereikaitė (vad. Dalia Magylienė).