2016 m. vasario 10 d. Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina „Metų ketvirtokas“

2016 m. vasario 10 d. Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina ,,Metų ketvirtokas“2016 m. vasario 10 d. Utenos Krašuonos progimnazijoje įvyko tradicinė Utenos rajono ketvirtų klasių mokinių žinių viktorina „Metų ketvirtokas“, kurią organizavo ir užduotis parengė šios mokyklos mokytojos Inga Janaščienė ir Larisa Niaurienė. Viktorinoje dalyvavo 15 pačių gabiausių, aktyviausių ir darbščiausių ketvirtokų iš dešimties rajono ugdymo įstaigų: „Žiburio“ pradinės mokyklos, mokyklos-vaikų darželio "Eglutė", Vyturių progimnazijos, Aukštakalnio pradinės mokyklos, Krašuonos progimnazijos, Rapolo Šaltenio progimnazijos, Vyžuonų pagrindinės mokyklos, mokyklos-vaikų darželio „Varpelis“, Daugailių pagrindinės mokyklos, Krašuonos progimnazijos Tauragnų skyriaus.

Vaikų pasirodymus stebėjo juos atlydėjusios mokytojos, taip pat Krašuonos progimnazijos direktorius Rolandas Gruodinskas ir pavaduotoja ugdymui Laima Telksnienė. 
Šventės dalyvius šokiu pasveikino Krašuonos progimnazijos 4a klasės berniukai, kuriuos paruošė mokytoja Larisa Niaurienė. Kadangi šiais metais viktorina „Metų ketvirtokas“ šventė savo penkerių metų gimtadienį, tai šauniausių rajono ketvirtokų laukė ne tik žinių patikrinimas, bet ir gimtadienio tortas bei žaidimai. Sėkmės dalyviams palinkėjo Krašuonos progimnazijos direktorius Rolandas Gruodinskas. Kiekvienas viktorinos dalyvis pristatė savo išskirtinumą, pomėgius. Moksleiviams buvo pateikti klausimai, apimantys šias temas: meną, gamtos mokslus, istoriją, literatūrą, muziką, matematiką, sportą. Ši viktorina nebuvo tik sausas žinių patikrinimas, labai svarbios buvo bendrosios moksleivių žinios, pilietinis smalsumas, domėjimasis šalies istorija, greitas mąstymas ir atmintis. Visi viktorinos dalyviai ir juos parengę mokytojai apdovanoti padėkos raštais, o abu finalo dalyviai ir asmeninėmis dovanėlėmis.
Kas iš dalyvių taps 2016 metų viktorinos nugalėtoju paaiškėjo tik išgirdus paskutinį klausimą. Abu finalo dalyviai buvo lygiaverčiai konkurentai. Sveikiname žinių viktorinos ,,METŲ KETVIRTOKAS“ nugalėtoją Simoną Bikelį, besimokantį mokykloje - vaikų darželyje „Varpelis“, ir jo mokytoją Nijolę Černiauskienę.
Viktoriną rėmė knygynas PEGASAS“, knygynas VAGA“, VŠĮ Medijų ir edukacijos centras“ (kino namai Taurapilis“), UAB „Utenos Indra“, įmonių tinklas „Officeday“ , V.Aramino IĮ, aikštės kepyklėlė, Utenos kultūros centras, Krašuonos progimnazijos direktorius.

Inga Janaščienė,
Krašuonos progimnazijos mokytoja