2016 m. sausio 29 d. Šapokiukas visur šapokiukas

Renginio "Šapokiukas visur šapokiukas" dalyviaiŠįmet, kaip ir kiekvieną paskutinį sausio penktadienį, vyko gražia tradicija tapęs renginys „Šapokiukas visur šapokiukas“, kurio metu buvę gimnazistai grįžta į mokyklą ir dalijasi savo patirtimi su esamais moksleiviais: pasakoja apie savo veiklą, pasiekimus ir studijas, atsako į pateiktus klausimus. Ši graži tradicija tęsiasi nuo nuo 2000 m., todėl nieko keisto, jog šįsyk sulaukėme ir tokių, kurie Adolfo Šapokos gimnaziją baigė daugiau nei prieš dešimtmetį. Svečiai į gimnaziją atvyko kelios valandos prieš renginio pradžią, kur konferencijų salėje jų jau laukė gimnazijos direktorius Saulius Brasiūnas.

Prie kavos puodelio vyko „sentimentaliai dalykiškas“ pokalbis – aišku, apie savąją gimnaziją. Po to dalis buvusių mokleivių ėjo vesti pamokų dabartiniams moksleiviams, taip pat individualiai konsultavo tuos, kurie norėjo daugiau sužinoti apie tam tikrą universitetą ar studijų programą (ne viena pamoka tęsėsi koridoriuje pertraukų metu). Gimnazistams pamokas vedė Indrė Danilevičiūtė (MRU, tarptautinė komunikacija), Miglė Meškauskaitė (VU, matematika), Dominyka Sarauskaitė (VGTU, architektūra), Evelina Dilytė (VU, molekulinė biologija), Dovilė Meidutė (VU, medicina), Remigijus Jakutis (VU, branduolinė energetika), Donatas Laurinavičius (KTU, multimedijų inžinerija), Odeta Šileikytė (Vilniaus kolegija, kultūrinės veiklos vadyba), Agnė Deveikytė (MRU, policijos veikla) Reda Kvedarytė (VGTU, finansų inžinerija), Karolis Didžiokas (VU, psichologija) ir Justina Juodkaitė (VU, psichologija).

Po dalykinio segmento (kai kas sakytų „oficialiosios dalies“) visi svečiai ir mūsų gimnazistai susirinko bibliotekoje, kur tęsėsi šis, jau visiškai neformalus, renginys. Jo tema keičiasi kiekvienais metais: „Sugrįžtantys paukščiai“, „Kinų Naujieji Metai“, „V. A. Mocarto gimtadienis“, „Baroko epocha“ir daugybė kitų. Šį kartą renginio tema buvo Viduramžiai, todėl visus į Šapokynės dvarą sukvietė šio renginio organizatorė bibliotekos vedėja Vida Gudelienė ir jos padėjėjai - abiturientai Simona Bulkaitė, Greta Ruzgaitė, Eimantas Bočiulis ir bibliotekos draugai. Susirinkusieji sulaukė daug nuoširdžių mokytojų palinkėjimų, peržiūrėjo nuotraukas iš mokyklos gyvenimo, kuriose galėjo atrasti ir save, stebėjo vaidinimą, muzikinius kūrinius visiems dovanojo Kotryna Raslanaitė, Ieva Jakštonytė, Ignas Barsulis ir Akvilė Grašytė, neatsiliko ir muzikos mokytojas Vytautas Latonas, šokiais pradžiugino ARGO šokėjos ir dabartinė gimnazijos moksleivė Dominyka Grašytė su buvusiu šapokiuku, dabartiniu studentu Roku Leleiva. Buvo sugrįžta ir prie studijų temos, juk šapokiukų studijuojami dalykai yra labai įvairūs - nuo fundamentaliųjų, biotechnologinių ar socialinių mokslų atstovų iki meninės krypties būsimų profesionalų. Apie savo studijas kalbėjo Rūtenis Vytas, Vaida Gudelytė, Karolis Didžiokas, Donatas Laurinavičius, Kasparas Mociūnas, Justina Čiačytė. Daugelį sudomino savanorystės veikla studijų metu. Naudojantis išmaniosiomis technologijomis („Skype“ programa) pavyko susisiekti su Anglijoje studijuojančiais buvusiais moksleiviais Antonu Romalijskij, Šarūnu Misiūnu ir Migle Labeikyte.
Buvę gimnazistai dabartiniams moksleiviams palinkėjo mokytis, atsakingai ruoštis baigiamiesiams egzaminams, nebijoti klysti, atrasti save visais gyvenimo aspektais, nepamiršti mūsų gimnazijos, išnaudoti visas galimybes, įstoti ten, kur norisi, taip pat saviraiškos, asmeninio gyvenimo, drąsos, džiaugsmo, pozityvumo, ryžto, nesiliauti svajoti, siekti savo tikslo. Renginio metu sudaryta labai jauki atmosfera ir puikios salygos laisvai pabendrauti su žmonėmis, kurie gali padėti apsispręsti dėl ateities specialybės pasirinkimo.

Karolina Bieliauskaitė, 4e klasė