2016 m. sausio 17 d. Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-oji rinktinė pakvietė uteniškius į Sniego dienos renginius

Sniego dienos dalyviaiPirmoji Sniego diena Utenoje organizuota Plk. Prano Saladžiaus šaulių rinktinės 2015 metais, vyko be sniego. Šiais metais pasisekė - sulaukėme ne tik sniego, bet ypač palankaus renginiui oro. Vos 6 laipsnių šaltukas, jokio vėjo ir net vienas kitas saulės spindulėlis sukvietė aktyvius uteniškius ir ne tik, į antrąjį Pasaulinės sniego dienos minėjimo renginį. 

Turbūt palankus oras įtakojo, kad sekmadienį į Utenos miesto parką tarp Senukų PC ir Utenos šaulių namų aktyviai rinkosi šeimos su visai mažais ir paaugusiais vaikais, seneliai, močiutės ir anūkai su rogutėmis, čiuožynėmis ir kitomis žiemos sporto priemonėmis.

 

Pačiam jauniausiam šventėje dalyvavusiam vos vieno mėnesio Martynui rungtys nerūpėjo, jis ramiai miegojo vežimėlyje. O štai pusantrų metų brolis Danielius su tėveliais aktyviai dalyvavo beveik visose rungtyse. Vyriausiųjų dalyvių sąraše šeštą dešimtį skaičiuojančios močiutės... Visi rado ką veikti ir kaip pasidžiaugti žiemos teikiamais malonumais.

100 metrų lenktynės su rogutėmis, šeimyninės lenktynės su maišais, ekstremalios lenktynės, šauliška estafetė, tai tik pagrindinės rungtys, į kurias registruotis galėjo poros ar komandos. Kadangi oras neleido lipdyti žiemiškų skulptūrų - pasiūlėme alternatyvias pramogas: kareiviškų batų metimo rungtį, ekstremalias slidžių lenktynes poroms  (senovinės slidės be apklaustų ir be lazdų) ir pasičiuožinėjimą nuo aplink esančių kalnelių.
O jei kas tarp rungčių ištrokštų, ar laukdami savo eilės prie starto linijos pasijaustų vėsiau - tereikėjo tik truputį pasportuoti - užlipti 56 laiptelius, kur laukė šauliai su kvapnia, garuojančia arbata.
Visi, kas nepatingėjo ir praleido tas tris valandas kartu, gavo daug gerų emocijų. Svarbiausia, kad visi saugiai, be traumų smagiai pasibuvo gryname ore, pasportavo ir praleido laiką kartu šeimose, tuo stiprindami savo sveikatą ir tarpusavio ryšį. Smagu buvo matyti, kaip palaikė vieni kitus šeimų nariai ir net nepažįstantys vieni kitų varžytuvių dalyviai. Nugalėjo draugystė. O geras emocijas dar padidino laimėjimai: medaliai, lipdukai, atvirukai, šokoladai ir daiktiniai prizai. Įvairioms rungtims prizus steigė Plk. Prano Saladžiaus šaulių rinktinė, Utenos VPK, Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, asociacija „Sportas visiems“. Ypatingai dėkojame Romui Rukšėnui už renginio įgarsinimą ir informaciniams rėmėjams laikraščiams „Utenos diena“ ir Utenos apskrities žinios“.
Renginys baigėsi, bet sniego dar yra ir tikimės, kad užsikrėtę gera nuotaika, dar ne vienas šventės dalyvis vėl ištrauks rogutes, slides, smagiai pratęs pasičiuožinėjimą ir džiaugsi žiema.

Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-oji rinktinė