2015 m. gruodžio 8 d. Ligonių kasos apdovanojimai pasiekė Užpalių gimnaziją

2015 12 08 Panevėžio teritorinėje ligonių kasoje (TLK) paskelbti 2015 m. spalio pabaigoje organizuotos viktorinos, skirtos 9–11 klasių (I–III gimnazijų klasių) mokiniams, laimėtojai. Tarp jų pateko 4 Utenos rajono Užpalių gimnazijos II gimn. klasės mokiniai: Dominykas Vaškelis, Gerda Mierkytė, Rasa Vasiulytė ir Neringa Bučiūtė. Iš viso Panevėžio TLK šįmet apdovanojo 10 viktorinos nugalėtojų ir 19 paskatinamųjų prizų laimėtojų iš Panevėžio, Utenos ir Rokiškio. Viktorinoje apie privalomąjį sveikatos draudimą (PSD) dalyvavo beveik 200 mokinių iš 19 mokyklų.

Apdovanotieji užpališkiai, kaip dar 25 kiti viktorinos apie PSD dalyviai, teisingiausiai atsakė į jos klausimus (surinko 28 taškus iš 30 galimų), greičiausiai atsiuntė atsakymus ligonių kasai ir pateko tarp dalyvių, kuriems įteikti Panevėžio TLK vadovo padėkos raštai bei paskatinamieji prizai. Padėkos raštai ir atminimo dovanos už aktyvų mokinių skatinimą dalyvauti viktorinoje, atsižvelgiant į bent kelių dalyvių pasiektus laimėjimus, taip pat įteikti Užpalių gimnazijos biologijos mokytojai Neringai Šukienei bei visuomenės sveikatos priežiūros specialistei Ritai Latvėnienei. Šių gimnazijos darbuotojų dėka kone visi Užpalių gimnazijos vyresniųjų klasių mokiniai ligonių kasos organizuojamoje viktorinoje dalyvauja trečius metus iš eilės ir dalis jų kasmet pelno prizų.

Į mokyklą įteikti prizų laimėtojams gruodžio 8-ąją atvykę ligonių kasos specialistai džiaugėsi tokiu gimnazistų aktyvumu – iš Užpalių gimnazijos viktorinoje dalyvavo net 44 mokiniai. Nors tapti nugalėtojais šiemet nepavyko nė 2015 12 08 TLK (2)vienam, svarbu, kad ieškodami atsakymų į viktorinos klausimus mokiniai nemažai sužinojo apie sveikatą ir sveikatos draudimą, o tai jiems pravers ateityje.
Panevėžio TLK specialistai paaiškino užpališkiams, kokias klaidas jie padarė atsakydami į viktorinos klausimus, papasakojo, ką apie PSD svarbu žinoti kiekvienam, taip pat visiems vyresniųjų klasių gimnazistams, dalyvavusiems netradicinėje pamokoje, kurią vedė patys ligonių kasos atstovai, suteikė progą teisingai atsakyti į užduotus klausimus ir laimėti prizų. Gimnazistų buvo klausiama, keliose šalyse žmogus privalo mokėti PSD įmokas, kur pirmiausia pacientas turėtų kreiptis, jei negavo išsamios informacijos iš gydančio gydytojo ar skyriaus vedėjo, kiek Panevėžio TLK vidutiniškai per metus kainavo 1 paciento gydymas ligoninėje, kaip kitaip vadinami Lietuvos Respublikos piliečiai ir užsieniečiai, nuolat gyvenantys Lietuvoje ir turintys prievolę mokėti PSD įmokas, kiek procentų Lietuvos gyventojų yra draudžiami PSD valstybės lėšomis ir kt. Pastarieji du klausimai pakišo koją didžiajai daliai viktorinos laimėtojų.
Panevėžio TLK dėkoja visiems viktorinos dalyviams ir tikisi, kad joje įgytos žinios mokiniams padės geriau suprasti sveikatos priežiūros ir PSD sistemą, nes viktorinos tikslas – atkreipti mokyklų bendruomenių dėmesį į PSD, prevencijos programas, sveikatą, sveiką gyvenseną, skatinti domėjimąsi ligonių kasų veikla, sveikatos priežiūros aktualijomis. Teisingi viktorinos atsakymai skelbiami interneto svetainėje www.panevėziotlk.lt, naujienų skiltyje.

Panevėžio teritorinė ligonių kasa