2015 m. gruodžio 3 d. Utenos vaikų lopšelio-darželio „Gandrelis“ vaikai dalyvauja Lietuvos specialiosios olimpiados programoje „Jaunasis atletas“

sp olympicbaigiamasis programos renginys Tarptautinei neįgaliųjų dienaiUtenos vaikų lopšelio-darželio „Gandrelis“ vaikai dalyvauja Lietuvos specialiosios olimpiados programoje „Jaunasis atletas“. Tai sportinė – žaidybinė mokomoji programa, supažindinanti vaikus ir jų šeimas su sporto pasauliu bei Specialiąja Olimpiada. Programą vykdėme darželyje per 24 suplanuotus užsiėmimus, įtraukdami vaikus į smagią žaidybinę veiklą, skatinančią pedagogų ir tėvelių tarpusavio bendradarbiavimą, siekiant vienintelio tikslo – kuo platesnės specialiųjų poreikių turinčių vaikų socialinės integracijos.

2015 m. gruodžio 3 dieną vyko baigiamasis programos renginys Tarptautinei neįgaliųjų dienai paminėti į kurį pakvietėme draugus iš Utenos specialiosios mokyklos – daugiafunkcio centro.

Komandomis pasiskirstė ir skirtingų spalvų marškinėliais apsirengė mūsų darželio ir daugiafunkcio centro ugdytiniai. Didelėje Dauniškio gimnazijos salėje susirinko labai daug palaikančių, daug sirgalių, tai gimnazistai ir mūsų darželio priešmokyklinukai. Vaikai daug judėjo, sportavo įvairiose stotelėse: varė kamuolį į vartus keturpėsčiomis, laikė lygsvarą eidami suoleliu, estafetėse nešė, mėtė, rideno kamuolius, išdėliojo ir rinko žymeklius, tiesiog bėgiojo ir lenktyniavo.
Šventės pabaigoje vaikai gavo Lietuvos Specialiosios olimpiados komiteto dovanų: marškinėlius, medalius ir saldumynus.
Dėkojame mūsų socialiniams partneriams Utenos specialiajai mokyklai – daugiafunkciam centrui už nenutrūkstamą draugystę ir Utenos Dauniškio gimnazijai už galimybę pasinaudoti erdvia sporto sale.

Utenos vaikų lopšelio-darželio „Gandrelis“ informacija